14.2.13

Οι "μονιμάδες" του ΕΣΡ


Short stories14.02.2013

Η απουσία σοβαρού τρόπου καταμέτρησης της πολιτικής πολυφωνίας επιτρέπει στη Χρυσή Αυγή να μιλάει για δήθεν αποκλεισμό της από την τηλεόραση, εντός του Κοινοβούλιου, ενώ συμβαίνει το  αντίθετο.  Η Χρυσή Αυγή έχει μια άτυπη προβολή από την ιδιωτική τηλεόραση, με διαφορετικά  χαρακτηριστικά, πχ με την αναμετάδοση βίαιων επιθέσεων  όπως το χαστούκι στη Λιάνα Κανελή, ή τα life style πορτρέτα των μελών της, υπερκαλύπτοντας την όποια τεχνητή απουσία, από τις συζητήσεις στα παράθυρα.


**Την παράταση της θητείας των μελών του ΕΣΡ ως το τέλος του  Φεβρουαρίου, προτείνει τροπολογία της κυβέρνησης, η οποία έρχεται σήμερα σε ψηφοφορία στη Βουλή. Με την τροπολογία αυτή παρακάμπτεται η απόφαση του ΣτΕ, καθώς η θητεία 4 μελών έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο.

Κλιμακώνει την αντιπαράθεση της με την κυβέρνηση η ΠΟΕΣΥ, προκηρύσσοντας για δέκατη συνεχόμενη μέρα απεργία στα δημόσια ΜΜΕ. Οι κινήσεις αυτές συνδέονται και με τις εκλογές που αναμένεται να προκηρυχθούν στην ΕΣΗΕΑ.

**Από κοντά και οι παραιτήσεις των 5 δημοσιογράφων από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και ενώ ο φορέας είχε ανακοινώσει τις οφειλές των ΜΜΕ. Ως λόγος των παραιτήσεων καταγράφεται η «απροθυμία» της ΕΣΗΕΑ «να προχωρήσει σε ανεξάρτητο έλεγχο της διαχείρισης των αποθεματικών του Ταμείου”

Δεν υπάρχουν σχόλια: