29.1.13

“Mega” διαμαρτυρία απόψε για τα media




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Mega στις 7.00 το απόγευμα οργανώνει σήμερα πρωτοβουλία δημοσιογράφων που πρόσκεινται στην Αριστερά. Λόγος και αιτία, η στάση της πλειονότητας των ΜΜΕ, τα οποία “κατασκευάζουν στερεότυπα για τους μετανάστες, τους δημόσιους υπάλληλους, τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές, τους ακτιβιστές και υποκινούν τον κοινωνικό αυτοματισμό”.


Ζητούμενο στην πραγματικότητα είναι η πολυφωνία που υποχωρεί μέρα, με τη μερα ειδικά στην τηλεόραση. Τα γεγονότα είναι χαρακτηριστικά.  Η ΕΤΙΗΣΕΕ ζήτησε από το ΕΣΡ το κλείσιμο του 902 TV, όταν έγιναν γνωστές οι διερευνητικές επαφές  του Νίκου Χατζηνικολάου με το ΚΚΕ. Η ελληνική έκδοση του Euronews δεν βγήκε ποτέ στην επίγειο ψηφιακό δίκτυο της ΕΡΤ, η οποία και σταμάτησε «προσωρινά» τη μετάδοση του ευρωπαϊκού ενημερωτικού καναλιού και υπάρχει πλέον μόνο στο δορυφόρο Eutelsat και στη nova.  Επί της διακοπής αναμετάδοσης του Euronews υπάρχει πλέον και καταγγελία του σταθμού στο ΕΣΡ.

Η Αρχή καλείται να αποφανθεί και για δύο ακόμη ζητήματα. Για την επιλογή του Mega  να μην μεταδώσει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο που έλαβε ο τηλεοπτικός σταθμός, σε αντίθεση με την υπόλοιπη κοινωνία που «τα βλέπει με τα κιάλια». Και ταυτόχρονα για το ακόμη πιο επικίνδυνο περιστατικό της άκριτης αναμετάδοσης ενός βίντεο το οποίο μόνταρε ομάδα της κυβέρνησης και παρουσίαζε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει τρομοκρατικές ενέργειες.  Το ΕΣΡ, η θητεία του οποίου έχει λήξει εδώ και πολύ καιρό, παρενέβη μόνο, μετά την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, και ενώ YouTube το κόμμα είχε ανεβάσει το πλήρες απόσπασμα με τις δηλώσεις του βουλευτή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: