4.1.13

Πόλεμος συχνοτήτων




Νέος τηλεοπτικός πόλεμος για τις συχνότητες. Με ανακοίνωσή της η  Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας , στρέφεται εναντίον του ΕΣΡ για το ζήτημα της συχνότητας του τηλεοπτικού σταθμού 902,  η οποία φημολογείται πως αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης.  Υπενθυμίζεται πως οι τηλεοπτικές αναλογικές  άδειες έχουν λήξει προ πολλού και η ψηφιακή εκπομπή όλων των σταθμών γίνεται μέχρι να δοθούν οι ψηφιακές άδειες.

“Όπως είναι επίσης γνωστό, οι συχνότητες αποτελούν δημόσιο αγαθό και όταν παύει η λειτουργία σταθμού επιστρέφονται αμέσως στον μοναδικό τους κύριο, δηλαδή το ελληνικό δημόσιο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση. “Πώληση συχνότητας, που δεν χρησιμοποιείται από νόμιμα λειτουργούσα τηλεοπτική επιχείρηση, απαγορεύεται ρητά από το νόμο” συνεχίζει η ΕΙΤΗΣΕΕ. Σημειώνεται πως “αρμόδιο όργανο να κινήσει τις διαδικασίες διαπίστωσης της παύσης λειτουργίας του σταθμού, της ανάκλησης της αδείας λειτουργίας και της επιστροφής της συχνότητας είναι το ΕΣΡ” το οποίο “όπως σημειώνεται  “ουδέν έχει πράξει έως σήμερα προς τη κατεύθυνση αυτή”.
Η ΕΙΤΗΣΕΕ “φωτογραφίζει την περίπτωση της οικογένειας του Γιώργου Κουρή, η οποία έχει συμμετοχή στο  Alter  “Ορισμένα από τα πρόσωπα αυτά μάλιστα ενέχονται σε χρεοκοπία άλλου τηλεοπτικού σταθμού και ήδη βρίσκονται αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη και με προσωρινή στέρηση της ελευθερίας τους”. Προηγήθηκε  η σύλληψη του Ανδρέα Γιώργου Κουρή και η άσκηση ποινικής δίωξης για τη μή καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ,  από το  Alter στο οποίο είναι μέτοχος. Η δίκη του είναι προγραμματισμένη για σήμερα στο Aυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Ο Ανδρέας Κουρής από την πλευρά του σημείωσε πως δεν υπήρξε ποτέ νόμιμος εκπρόσωπος, ούτε εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του Alter.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: