5.1.13

«Η Ευρώπη μιλάει γερμανικά»


Short stories05.01.2013


«Η Ευρώπη μιλάει γερμανικά», υποστηρίζει το «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» (ΝΕΤ, 9.1.2013, 23.00), διερευνώντας την διπλωματική και οικονομική πολιτική της Γερμανίας. Στην εκπομπή μιλούν  μεταξύ άλλων η πρώην υπουργός Λουκά Κατσέλη ο διάσημος Γάλλος οικονομολόγος Ελί Κοέν, ο οικονομολόγοι Γιώργος Δουράκης και Πάνος Παναγιώτου, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο καθηγητής  στο πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες Άλαν Σίμπιλς, ο Ισπανός πολιτικός αναλυτής Κάρλος Μαρτίνεθ Γκαρθία και πολλοί άλλοι.


**Στην ανανέωση της συμφωνίας με το μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο  21st Century FOX προχωράει η Forthnet. Με τη συμφωνία αυτή η nova θα εξακολουθήσει να έχει την πρώτη τηλεοπτική προβολή ταινιών και σειρών του στούντιο για την Ελλάδα.

**Συνεχίζει η κυβέρνηση να παραβιάζει τις αποφάσεις του ΣτΕ αναφορικά με τη θητεία του ΕΣΡ. Με τροπολογία σε νόμο που ψηφίστηκε 12 μέρες πριν την αλλαγή του έτους, η θητεία του συμβουλίου ως τις 17 Φεβρουαρίου.

**Παραμένει στην πρώτη θέση το δελτίο ειδήσεων του  Mega και το Δεκέμβριο με 24,7%, αλλά ανεβαίνει ο  Alpha. Το δελτίο ειδήσεων του είναι πλέον στη δεύτερη θέση με 21,2% στο σύνολο της βδομάδας, με τρίτο τον ΑΝΤ1 με 17,8%. Με 12,2% το Star με 6,6% η ΝΕΤ και με 6,2% ο Σκάι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: