22.1.13

Από τα εξώδικα, στη δημόσια καταγγελία





Σε δημόσια καταγγελία του διαγωνισμού της ΕΠΟ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας, προέβη η Forthnet. Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε προ ημερών και κατά πλειοψηφία των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ, τα δικαιώματα για την 3ετία 2013-16 απέκτησε η εταιρεία Media Bold. Ο όμιλος καταγγέλλει  πως  η ΕΠΟ  και ο διοικητικός της μηχανισμός “δεν επέτρεψαν στη νόμιμη εκπρόσωπο της εταιρείας μας, να είναι παρούσα κατά τη διαδικασία ανοίγματος των προσφορών”  και δηλώνει “ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντά του”.


Στη  ανακοίνωσή ο όμιλος  Forthnet της κατηγορεί  την ΕΠΟ πως προχώρησε “στην ολοκλήρωση μιας πλήρως αδιαφανούς διαδικασίας” και πως αγνόησε “ακόμα και τη δημόσια δέσμευση της πρώτης συνδρομητικής πλατφόρμας στην Ελλάδα για δυνατότητα αύξησης της προσφοράς μας, κατά 10%, εφόσον παρέχονταν οι πολλάκις ζητηθείσες αναγκαίες διευκρινίσεις”. Ο Όμιλος “καλεί ‘την ΕΠΟ να δημοσιοποιήσει τα ποσά των προσφορών και να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί, αδιαφανώς και με τρόπο επιζήμιο τόσο προς την εταιρεία μας όσο και προς την ίδια”.

Ο όμιλος συνδρομητικής τηλεόρασης θέτει μια σειρά από ερωτήματα όπως πως δέχεται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό  εταιρείες που δεν ασχολούνται με τη μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος και “αν η ΕΠΟ κατά την όποια αξιολόγηση προσφορών, συνυπολογίζει και την εμπειρία των υποψήφιων αναδόχων” . Επίσης, επαναφέρει το ζήτημα της καταβολής του κοινωνικού πόρου του 10% στο επικουρικό των αστυνομικών από την αξία των τηλεοπτικών συμβάσεων. Ζητάει να πληροφορηθεί “αν η ΕΠΟ έχει ξεκαθαρίσει αυτήν τη φορά για το ποιος είναι υπεύθυνος για την καταβολή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: