14.12.12

Από την κορυφή, στη σύλληψη





Πριν από χρόνια έμπαινε σαν σίφουνας στα media και αγόραζε τα πάντα! Εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς, τηλεοπτικούς σταθμούς, μερίδια σε μεγάλα συγκροτήματα.  Χθες ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης συνελήφθη μετά από ένταλμα που εξέδωσε η 2η ειδική ανακρίτρια Αθηνών. 

Η σύλληψή του αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και βασίζεται στο κατηγορητήριο σύμφωνα με το οποίο έχει συντελεστεί υπεξαίρεση από την τράπεζα PROTON, ποσού 701 εκατομμυρίων ευρώ. 


 Το 2008 δεν είχε ακόμη γίνει αντιληπτή η κρίση που ερχόταν στην Ελλάδα από τα ενυπόθηκα δάνεια στις ΗΠΑ. Ο Λ. Λαυρεντιάδης  μαζί με το Γ. Κυριακίδη άρχισαν να αγοράζουν σωρηδόν ΜΜΕ,  «διασώζοντας» επιχειρηματίες και Μέσα, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν ένα ενιαίο όμιλο. H   ΝΕΠ εκδόσεις αγόρασε και διαθέτει το 13,38% του Πηγάσου και το 9,.62%  της Χ. Κ. Τεγόπουλος (ΝΕΠ Εκδόσεις 9,62%)  Στον έλεγχο των δύο επιχειρηματιών πέρασαν οι εφημερίδες «Athens News»,  «Espresso», «Espresso Κύπρου», «Σφήνα», «City Press», «Veto» (49%) «Ισοτιμία» αλλά και το 50%  του περιοδικού «Επίκαιρα»  το Flash, το  Sport TV και το ΔΕΚΑ.

Σταδιακά ξεκίνησε η αντίστροφη πορεία, μετά και τις αποκαλύψεις της «Ελευθεροτυπίας» για το σκάνδαλο της Proton Bank, παρά τη συμμετοχή της ΝΕΠ στο μετοχικό κεφάλαιο. Από τότε ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα που κατέληξε στο χθεσινό αποτέλεσμα  Οι δύο επιχειρηματίες διαχώρισαν τις δραστηριότητες τους στα ΜΜΕ, με το μεγαλύτερο μέρος να περνάει στον επιχειρηματία Πέτρο Κυριακίδη. Τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: