23.12.12

2013: Ποιοι σταθμοί, ποια πρόσωπα




Το 2012 για την τηλεόραση ήταν μια κακή χρονιά. Η διαφήμιση υποχώρησε κι άλλο, όπως και οι μισθοί, μαζί με ένα ακόμη κύμα απολύσεων. Το 2013 θα είναι χειρότερο, αλλά όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει μια ακόμη αναμέτρηση στην αρένα της  TV. Κάτω από  μνημονιακούς όρους και περιβάλλον νέα πρόσωπα θα μπούνε στην αγορά διεκδικώντας τη θέση εκείνων που με δυσκολία σήμερα τα καταφέρνουν



Στη πρώτο γύρο βγήκε «εκτός» το Alter, εξαιτίας πρωτίστως των δικών του επιλογών από τη διευθυντική του ομάδα,  υπό την τρομερή πίεση των ανταγωνιστών του. Το κοινό του μπορεί να διαχύθηκε όπως και η διαφημιστική δαπάνη που συγκέντρωνε το κανάλι, αλλά αυτά τώρα ανήκουν στο παρελθόν. Όταν το Mega, ορ πρώτος τηλεοπτικός σταθμός της χώρας δυσκολεύεται να συγκεντρώσει 20 εκατ. ευρώ για να καλύψει τα “κενά” της χρονιάς, αντιλαμβάνεται κανείς πιο είναι το εύρος της πίεσης. Στην πραγματικότητα με εξαίρεση ίσως τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ που εμφανίζει έσοδα από το εξωτερικό, οι περισσότεροι σταθμοί βρίσκονται σε  δύσκολη κατάσταση. Ακόμη και η ΕΡΤ, μετά  κυρίως την πολιτική επιλογή του Σίμου Κεδίκογλου, να αφαιρέσει το 25% του ανταποδοτικού  για να πάει στα …φωτοβολταϊκά.


Από την άλλη ο Νίκος Χατζηνικολάου έκανε το αγροτικό του. Επέλεξε να μείνει εκτός συμβατικής τηλεόρασης, δουλεύοντας ενισχύοντας τη “Real  News” και το Real FM ο οποίος παραμένει στη ραδιοφωνική κορυφή. Τώρα όπως όλα δείχνουν είναι έρχεται η ώρα της επιστροφής στην τηλεόραση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: