7.11.12

Short stories07.11.2012



Μπορεί η ΕΡΤ να αντιμετωπίζει με εχθρότητα το Euronews, δεν συμβαίνει το ίδιο με το γαλλογερμανικό πολιτιστικό κανάλι ARTE.  Η κρατική ραδιοτηλεόραση ανακοίνωσε πως σκοπεύει να επεκτείνει τη συνεργασία της με το ARTE στο σκέλος των συμπαραγωγών  και την επόμενη 3ετία  (2012-15), ύστερα από συνάντηση που είχε ο γενικός διευθυντής τηλεόρασης  Κ. Σπυρόπουλος με στελέχη του καναλιού.  Στην προηγούμενη διετία παρήχθησαν βραβευμένα ντοκιμαντέρ, όπως τα «SAYOME», «Καναρίνι μου γλυκό », «Μηχανισμός των Αντικυθήρων», «Οι κολοσσοί  του έρωτα», «Ζαχάρω, η επόμενη μέρα”, κ.α. .


** Επίθεση στο δημοσιογράφο Μιχάλη Τεζάρη (Σκάι) με χτύπημα στο κεφάλι εξαπέλυσαν την Κυριακή μέλη της ΧΑ, παρουσία της αστυνομίας, η οποία και δεν αντέδρασε, στον Άγιο Παντελήμονα. Οι δύο αρμόδιοι υπουργοί, ο δημοσιογράφος, Σ. Κεδίκογλου και ο Ν. Δένδιας δεν καταδίκασαν το περιστατικό.

**Στο μεταξύ τα βίντεο με το  ξυλοδαρμό μετανάστη από άνδρα της αστυνομίας και αγνώστους, μεταδίδονται από το CNN και το  BBC, επιβεβαιώνοντας πως όσα περιέγραψε ο  Guardian είναι μόνο ένα τμήμα των όσων συμβαίνουν στην Αθήνα.

**Την ίδια ώρα στην ΕΡΤ οι χειρισμοί της υπόθεσης “Πρωινή Ενημέρωση” διχάζουν τη διοίκηση της εταιρείας. Ο πρόεδρος Νίκος Τέλλης και ο δημοσιογράφος, μέλος του ΔΣ, Τέλλης Σαμαντάς τάχθηκαν εναντίον του κοψίματος της εκπομπής, και απέναντί τους βρίσκονται οι, Νίκος Σίμος και Τζόνι Καλημέρης ,για τον τρόπο που δημοσιοποίησαν τη διαφωνία τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: