31.10.12

Δόγμα λογοκρισίας στα media




Η λογοκρισία στα ελληνικά ΜΜΕ,  ξεπερνάει τα ελληνικά σύνορα, Οι αποκαλύψεις του Κώστα Βαξεβάνη για τη λίστα Λαγκάρντ,  γίνονται παγκόσμιο θέμα (Wall Street Journal, International Herald Tribune,  CNN) σε συνδυασμό με την προσφυγή του στη δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα  το κόψιμο της εκπομπής “Πρωινή Ενημέρωση” (Μ. Κατσίμη- Κ. Αρβανίτης) για τις αποκαλύψεις του Guardian  περί του βασανισμού των συλληφθέντων από την Ασφάλεια και τα νέα στοιχεία από την «Κυριακάτικη Αυγή», προξενούν τη αντίδραση από τον πολιτικό κόσμο, με εξαίρεση τη ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή και την κυβέρνηση.

“Η πλημμελής άσκηση της δημοσιογραφικής εργασίας είναι και ο μόνος λόγος για τον οποίο ελήφθη η απόφαση της απομάκρυνσης των δύο παρουσιαστών της εκπομπής” δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΤ,   Νίκος Σίμος, σε χθεσινή του δήλωση. “Οι παρουσιαστές δημοσιογράφοι όφειλαν στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πληρότητας της ενημέρωσης, να έχουν καλέσει και τον αρμόδιο υπουργό, ώστε να καταγράψουν και τις δικές του  απόψεις και όχι μόνο του Guardian” ορίζει ως δημοσιογραφική πρακτική, αν και γνωρίζει πως επρόκειτο για σχόλιο των παρουσιαστών και όχι για ρεπορτάζ.

“Εάν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, να μη μιλήσει. Να το βουλώσει! Αλλά δεν το βούλωσε. Έκανε το κομματικό του καθήκον, συκοφάντησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, συκοφάντησε την Αστυνομία και εξύμνησε τους διαδηλωτές, γιατί όλοι οι διαδηλωτές έχουν πάντα δίκιο” ήταν το …ελεύθερο σχόλιο- χωρίς αντίλογο εννοείται-  του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου  για τον Κώστα Αρβανίτη στο Βήμα FM

Δεν υπάρχουν σχόλια: