6.10.12

Δημοσιογράφοι και κοινό αναζητούν σταθμό




Ανατροπές στην τηλεοπτική ενημέρωση κρύβει  η κυοφορούμενη ρήξη στις σχέσεις της ΕΡΤ με την Έλλη Στάη. Το μικρό διάλειμμα  του κυβερνητικού  έλεγχο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης δείχνει να τελειώνει και είναι πολύ πιθανόν, δίπλα στο Ν. Χατζηνικολάου, να παραμείνει εκτός τηλεοπτικού συστήματος και η Ε. Στάη.  Το συμβόλαιο της παρουσιάστριας λήγει το  Φεβρουάριο και τουλάχιστον η δημοσιογράφος εμφανίζεται αποφασισμένη να το τηρήσει, οπότε η ΕΡΤ, της νέας γενιά ειδικών συμβούλων θα πρέπει να αποφασίσει αν θα τη διατηρήσει στο “ψυγείο” ή όχι.



Στην πραγματικότητα το τελευταίο διάστημα αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων της τηλεόρασης που είναι άνεργοι και μάλλον είναι ζήτημα χρόνου από κάποιον επιχειρηματία, να αξιοποιήσει την κατάσταση και να εκμεταλλευτεί το κενό που υπάρχει στην ενημέρωση . Αυτό που παρατηρείται είναι πως ένα μεγαλύτερο κοινό αποστρέφεται τα δελτία ειδήσεων και αναζητάει άλλους τρόπους για να ενημερωθεί. Με άλλα λόγια   συγκροτείται ένας κρίσιμος πυρήνας τηλεθεατών που παλιά έβρισκε στέγη στο Alter και αναζητεί μια διαφορετική ενημέρωση.  Μια τέτοια ένδειξη προκύπτει από την ανοδική πορεία του δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ κατά την προεκλογική περίοδο και την πρώτη θέση τη βραδιά των εκλογών. Ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις ο πολιτικός έλεγχος στην ΕΡΤ είχε μετριαστεί και η κρατική ραδιοτηλεόραση είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει, ένα πιο “ανεξάρτητο”, συγκριτικά με τα άλλα ιδιωτικά κανάλια, δελτίο ειδήσεων.

Υπάρχει ένα κοινό το οποίο  δυσανασχετεί  από τον τρόπο με τον οποίο του επιτίθενται κάθε βράδυ οι σχολιαστές των δελτίων ειδήσεων. Κι αυτή η κατάσταση αυτή μεγαλώνει την απόσταση μεταξύ των δημοσιογράφων και ειδικά των τηλεοπτικών αστέρων και του τμήματος της κοινωνίας που υποφέρει από το Μνημόνιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: