29.9.12

Το «παιχνίδι» του Real στα ερτζιάνα




Σε παιχνίδι για δύο, εξελίσσεται η πολιτική ενημέρωση από το ραδιόφωνο. Ο Real  FM  στα 5 χρόνια λειτουργίας του κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση, με το Σκάι να διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος του κοινού του,. Ο Flash και Alpha έχουν μικρή ακροαματικότητα η ΝΕΤ και ο Βήμα FM δεν εμφανίζονται στις μετρήσεις,  ενώ ο πρώτος ιδιωτικός σταθμός ο ΑΝΤ1 FM  αποσύρθηκε από την αγορά, αλλάζοντας έως και όνομα, μετατρεπόμενος σε Easy 97,2.
 

Ο Real FM ξεκίνησε  το 2007, με το Νίκο Χατζηνικολάου κεντρικό παρουσιαστή στο Alter( το οποίο εξέπεμπε τότε) ως  προϊόν συνεργασίας με τον Ανδρέα Γ. Κουρή. Η αποδοχή του εξαρχής ήταν σημαντική στο κοινό, αφού εμφανίζεται το διάστημα 17.09-14.10.2007 με ποσοστό 3,2  επί των ακροατών, όταν ο Σκάι ήταν στο 13%.  Η πορεία που ακολούθησε ήταν σταθερά ανοδική ανά τρίμηνο,  φτάνοντας στο 8%, το  Φεβρουάριο του 2011, με το Σκάι στο 13%. Ήταν η περίοδος  των πρώτων περικοπών από την Τρόικα στην ελληνική κοινωνία και ο Real είχε αντιπολιτευτική γραμμή. «Κολώνες» στο ραδιοφωνικό εγχείρημα ήταν και παραμένουν, ο Γιώργος Τράγκας και ο Ν. Χατζηνικολάου. Το άλμα γίνεται  με την «Ελληνοφρένεια» , η οποία προσθέτει και νεανικό κοινό, ενώ ο Real έχει πλέον ένα μέρος του λαϊκού  «αντιμνημονιακού» ακροατηρίου
Η προεκλογική περίοδος (Ιούνιος 2012) «εκτοξεύει  το  Real στο 19,7% (επί των ακροατών), έναντι 13,6% του Σκάι ,όμως  στην τελευταία μέτρηση του  Αυγούστο- Σεπτεμβρίου χάνει 3 ποσοστιαίες μονάδες, εξαιτίας ίσως και της στήριξης στον Α. Σαμαρά, διατηρώντας, πάντα την  πρώτη θέση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: