24.8.12

Νέα συμφωνία Forthnet-ΕΡΤ για τα στιγμιότυπα
Τα στιγμιότυπα του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στην ΕΡΤ. Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν στην ελεύθερη τηλεόραση τα στιγμιότυπα των αγώνων της SuperLeague, μέσα από τα κανάλια της ΕΡΤ, μετά και τη συμφωνία που πέτυχαν οι διοικήσεις της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και της Forthnet.


Η ΕΡΤ θα αγοράσει τα στιγμιότυπα έναντι τιμήματος που θα κυμανθεί περίπου στο 1,5 εκατ. ευρώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Το ποσό είναι μειωμένο κατά περίπου 300.000 ευρώ καθώς η προηγούμενη συμφωνία ΕΡΤ-Forthnet ήταν ύψους περίπου 1,8 εκατ. ευρώ.  Θυμίζουμε πως μεταξύ των δύο πλευρών υπήρχε ένταση η οποία και αποκαταστάθηκε την τελευταία διετία. Μάλιστα το 2010  οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο  1,35 εκατ. ευρώ, όταν η nova δεν είχε Ολυμπιακό και Ξάνθη- οι αγώνες των οποίων ήταν στην ΕΡΤ- χωρίς όμως να δοθούν μετρητά. Σε αντάλλαγμα, η nova τότε μετέδωσε δωρεάν τα στιγμιότυπα του Mundial 2010.

Συνεπώς στο αθλητικό πεδίο η υπόθεση που μένει ανοικτή είναι αυτή του Champions League. Εκεί ναι μεν θα πληρωθούν οι δύο δόσεις, αλλά μετά τα πράματα είναι ανοικτά. Το ΔΣ της ΕΡΤ, κατά πλειοψηφία «ενέκρινε τις
πρόσφατες ενέργειες της διοίκησης έναντι της εταιρίας TEAM με τις οποίες –
έναντι επικείμενης καταβολής μέρους μόνον του ετήσιου τιμήματος –
διασφάλισε τη μετάδοση των αγώνων για το επόμενο διάστημα» .Με την κίνηση αυτή  διατήρησε «παράλληλα ακέραιη τη δυνατότητα να επαναδιαπραγματευτεί ή να επιδιώξει ενδεχομένως δικαστικώς στο μέλλον μείωση του συμφωνηθέντος από την προηγούμενη διοίκηση τιμήματος, ενώ ταυτοχρόνως μερίμνησε για την απαλλαγή της ΕΡΤ Α.Ε. από το βάρος των τόκων υπερημερίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: