20.7.12

Short stories20.07.2012



 **Στο σχήμα που θα αναλάβει την ΕΡΤ δείχνει να έχει καταλήξει η κυβέρνηση. Χωρίς να είναι γνωστό αν θα γίνει διαγωνισμός για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, στο Ραδιομέγαρο ανεβαίνουν οι δημοσιογράφοι: Γιάννης Βλαστάρης, ως προεδρεύων, Νίκος Σιμος, ως διευθύνων σύμβουλος, με την προοπτική να αναλάβει και τη θέση του προέδρου και ο Τελης Σιαμαντάς. Στο συμβούλιο θα συμμετέχει επίσης, εκτός απροόπτου και ο πρόεδρος των Ελλήνων  Σκηνοθετών, Χάρης Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, κι ένα ακόμη πρόσωπο που θα προτείνουν τα 3 κόμματα.

 **Νέα απίθανη ιδέα από το κυβερνητικό επιτελείο. Το υπουργείο Περιβάλλοντος προτείνει την αποσύνδεση του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ από το λογαριασμό της ΔΕΗ, αν και με αυτό τον τρόπο από την κερδοφόρο εταιρεία κρατικής ραδιοτηλεόρασης, το δημόσιο εισπράττει εισφορές και φόρους ύψους  περίπου 80 εκατ. ευρώ.
 **”Ανεβάζει” ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των ΜΜΕ.  Χθες ο εκπρόσωπος  Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Επικρατείας , Σ. Κεδίκογλου, θέτοντας ζήτημα ανεξαρτησίας της ΕΡΤ (βλέπε περίπτωση Γ. Μούρουτη) , ΑΠΕ και τηλεοπτικής αδειοδότησης.
Με επτά νέα περιφερειακά κανάλια, προσθέτει η ΟΤΕ TV  στην πλατφόρμα της. Πρόκειται για τα κανάλια  της Αττικής, Kontra TV, Extra 3 και Sunny,  και τα TV 100 και 4Ε από τη Θεσσαλονίκη, Κρήτη TV και Star Κεντρικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: