4.7.12

Short stories04.07.2012





Δεν είναι καινούργιο το θέμα της αστυνομικής βίας στην Ελλάδα, ούτε πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία στην έκθεσή της για την Ελλάδα Ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος,  ανακοίνωσε πως κατέθεσε  για τη σε βάρος του δολοφονική επίθεση από άνδρα των ΜΑΤ.   Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος,  ο οποίος υπέστη ολική απώλεια ακοής από χειροβομβίδα κρότου λάμψης επισήμανε την ανάγκη της απονομής δικαιοσύνης.


Το ποσό των 375.000 πλέον ΦΠΑ θα στοιχίσει τελικά το Προολυμπιακό  Τουρνουά Μπάσκετ στην ΕΡΤ, όπως προκύπτει από την απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ.  Άγνωστες είναι όμως οι συνέπειες από την απόφαση του ΟΠΑΠ, αν διακόψει τη χορηγία του στην ΕΡΤ συνολικού ύψους 600.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, με το αιτιολογικό πως η κρατική TV μεταδίδει διαφημίσεις και ιδιωτικών εταιρειών στοιχήματος. Ο ΟΠΑΠ είχε αναλάβει τη χορηγία της Basket League, τη Euroleague και της Eurovision.  

**Στην  έκδοση ενός ακόμη φύλλου, του τέταρτου κατά σειρά «απεργιακού» αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία». Η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει αυτό το Σάββατο, ενώ η μέση κυκλοφορία των προηγούμενων τευχών κυμάνθηκε στα περίπου 30.000 φύλλα. 

**Συναντήσεις και συζητήσεις με την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, προτείνει σε επιστολή του προς τον ΕΔΟΕΑΠ,, ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, Κώστας Τσουπαρόπουλος.
  «Η αναπλήρωση των απωλειών των Ταμείων εξαιτίας της «ελάφρυνσης» του δημόσιου χρέους είναι, μια καλή βάση έναρξης της συζήτησης», αναφέρεται μεταξύ άλλων..

**Συνεχίζεται και σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης της δορυφορικής ΕΡΤ. Χθες ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή όλων των κατηγορούμενων με την εξαίρεση ενός προσώπου, όμως η διαδικασία διακόπηκε καθώς σημειώθηκε μια λιποθυμιά κατά τη διαδικασία των αγορεύσεων.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: