11.7.12

Ο τίτλος της «Ελευθεροτυπίας» στα δικαστήρια



Στη μάχη για τη διεκδίκηση του τίτλου της «Ελευθεροτυπίας» μπαίνει και επίσημα η Alpha Bank.Λίγες μέρες μετά τη διερευνητική επαφή με τον εκδότη Θεοχάρη Φιλιππόπουλο, για το μέλλον του τίτλου η τράπεζα κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της Χ. Κ. Τεγόπουλος και σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τη Μάνια Τεγόπουλου.  Παράλληλα  η εταιρεία “EWORX υπηρεσίες ηλεκτρονικού επιχειρείν», διεκδικώντας ποσό 47.000 ευρώ  κατέθεσε αίτηση πτώχευσης της ΧΚ Τεγόπουλος η οποία και  θα συζητηθεί στις 28 Νοεμβρίου 2012.

Στην περίπτωση των ασφαλιστικών μέτρων της Alpha Bank, η οία και θα εκδικαστεί στις 20 Νοεμβρίου, η τράπεζα ζητάει να της επιτραπεί η συντηρητική κατάσχεση του σήματος της «Ελευθεροτυπίας» μέχρι του ποσού των 3.900.000 ευρώ και του σήματος της  «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» μέχρι του ποσού των 2.100.000 ευρώ. Η Alpha Bank ζητάει επίσης να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να απαγορευθεί η νομική και πραγματική μεταβολή των σημάτων «Ελευθεροτυπία» και «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αιτήσεως.  Οι συνολικές απαιτήσεις της Alpha Bank  ανέρχονται στο ποσό των 25.000.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν οφειλές και προς την Τράπεζα Πειραιώς Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε στις 6 Ιουλίου το δικαστήριο απαγορεύει τη νομική μεταβολή των  δύο σημάτων της εφημερίδας μέχρι τη συζήτηση της αίτησης
 Για την  “EWORX»  το  δικαστήριο, επίσης στις 6 Ιουλίου  εξέδωσε προσωρινή διαταγή η οποία αναστέλλει προσωρινά τις ατομικές διώξεις (αναγκαστική εκτέλεση, λήψη ασφαλιστικών μέτρων) και απαγορεύει την πραγματική και νομική μεταβολή της κινητής και ακίνητης περιουσίας της μέχρι την συζήτηση της αίτησης .

Δεν υπάρχουν σχόλια: