6.7.12

Νέα πρόσωπα, νέα καθήκοντα στην ΕΡΤ




Προς αλλαγή φρουράς στην ΕΡΤ. Η κυβέρνηση της ελληνικής Τρόικα έλαβε την απόφαση αλλαγής του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ και του διοικητικού συμβουλίου, με ένα πρόσωπο μάλλον ήπιων τόνων. Η ορκωμοσία του  Σίμου Κεδίκογλου στη θέση του υφυπουργού επικρατείας, με αρμοδιότητα όπως εκτιμάται την  ΕΡΤ, μειώνει δραματικά τα περιθώρια παραμονής του Λ. Ταγματάρχη στο ΔΣ της ΕΡΤ.


Για το μέλλον της ΕΡΤ δεν υπάρχουν πολλά στον ορίζοντα.  Ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Γ. Μουρούτης είχε από το twitter προαναγγείλει την απομάκρυνση δημοσιογράφων, ενώ παράλληλα θεωρείται βέβαιο πως θα αντικατασταθούν εκτός από τα μέλη του ΔΣ, όλη η διευθυντική ομάδα της ΕΡΤ, ξεκινώντας από τις ειδήσεις, όπως δυστυχώς συνηθίζεται. Το ερώτημα είναι ποιο μέλλον θα επιλέξει η ελληνική Τρόικα για την ΕΡΤ καθώς πάντοτε υπάρχει στο ράφι η σκέψη για τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της παρά το γεγονός πως είναι πλεονασματική και συνεπώς ενισχύει με φόρους και εισφορές τα ταμεία των εργαζομένων.


Από τη μεριά του ο Λ. Ταγματάρχης μιλώντας στο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρθηκε  στις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της θητείας του, επισημαίνοντας ότι  στο διάστημα αυτό η διοίκηση της ΕΡΤ λειτούργησε μέσα «σε ένα εξαιρετικά ασταθές περιβάλλον». Απέδωσε  μάλιστα στην πολιτική κατάσταση που επικράτησε στη χώρα, την αδυναμία της  ΕΡΤ να αναθέσει προγράμματα μυθοπλασίας   Τόνισε ότι η Διοίκηση κατάφερε να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της εταιρείας και να παρουσιάσει σημαντικά πλεονάσματα, τα οποία οφείλονται και στις θυσίες στις οποίες υποβλήθηκαν οι εργαζόμενοι - «η καρδιά της εταιρείας» όπως χαρακτηριστικά  είπε- με επιβολή οριζόντιων μέτρων και μειώσεις στις αποδοχές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: