12.6.12

Τηλεόραση χωρίς πρόγραμμα!



 Χωρίς ελληνικό  πρόγραμμα κινδυνεύει να μείνει η ελληνική τηλεόραση και ίσως και με λιγότερα κανάλια. Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί προτιμούν τις τούρκικες σειρές αγάπης, ενώ οι ελάχιστες ελληνικές που γυρίζονται δεν πληρώνονται. Την ίδια ώρα η ΕΡΤ που διαθέτει σταθερή ροή εσόδων, αρνείται πλην του Champions League να κάνει κάποια συμφωνία για την παραγωγή ελληνικών σειρών, ή και ακόμη να ανανεώσει τις δημοσιογραφικές εκπομπές έρευνας που διαθέτει.

Για διαφορετικούς λόγους από την επόμενη τηλεοπτική χρονιά η ελληνική τηλεόραση, κάτω από την πίεση της ύφεσης που προκαλεί το Μνημόνιο, μειώνει δραματικά το κόστος λειτουργίας της.  Είναι ενδεικτικό το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει το Mega , το οποίο έχει αποφασίσει από τον περασμένο Ιανουάριο στην αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ, αλλά δεν προχωράει στην υλοποίηση της.  Την ίδια ώρα η τηλεοπτική εταιρεία δεν διαθέτει τα χρήματα να πληρώσει τις σειρές που ήδη μεταδίδει και ανήκουν στις εταιρείες των μετόχων της, ενώ παράλληλα ένα μεγάλο τμήμα του ειδησεογραφικού τομέα με 24 δημοσιογράφους προτίμησε την αποχώρηση, παρά την υπογραφή των νέων ατομικών συμβάσεων. 
Είναι προφανές πως οι μέτοχοι του περιμένουν τις εκλογές της Κυριακής, για να αποφασίσουν τη στάση τους και το ποια πολιτική θα ακολουθήσει ο σταθμός βαρόμετρο για τη χώρα. Ανάλογα με τη στάση του Mega θα κινηθούν κι οι υπόλοιποι ιδιωτικοί σταθμοί στη νέα σεζόν. Πριν από τις εκλογές της Κυριακής θα προηγηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων αυτή την Παρασκευή 14 Ιουνίου, όπου θα συζητηθεί και η αύξηση του κεφαλαίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: