10.6.12

Η κατσίκα του γείτονα δεν πρέπει να πεθάνει!

Ελληνική παραγωγή τώρα στην ελληνική τηλεόραση

Η ελληνική ιδιωτική τηλεόραση για να αντέξει την κρίση θα παραγγείλει και άλλα τούρκικα σήριαλ. Οι έλληνες θα βλέπουν τη χώρα τους να καταρρέει παρακολουθώντας έρωτες και άλλα δράματα, καταναλώνοντας τούρκικα προϊόντα και θα βρίζουν τους μετανάστες που καταστρέφουν τη χώρα...


Οι ιδιωτικοί σταθμοί έχουν ακολουθήσει μια διπλή τακτική. Περιόρισαν στο ελάχιστο την ελληνική τηλεοπτική παραγωγή και οι περισσότερες σειρές που έβγαλαν ήταν χαμηλού επίπεδου (εξαιρείται το "Νησί"). Και, ταυτόχρονα, "απαγόρευσαν στην ΕΡΤ να βγάλει τις δικές της σειρές. Ή για να είμαστε απολύτως δίκαιοι η ΕΡΤ επί χρόνια ήθελε να μιμηθεί την ιδιωτική τηλεόραση παρουσιάζοντας τραγικά αποτελέσματα.

Τώρα, εν μέσω βαθύτατης κρίσης και ύφεσης, η ΕΡΤ έχει αποκαταστήσει τα οικονομικά της, αλλά αρνείται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να αναθέσει ελληνικές παραγωγές. Διαθέτει πλεόνασμα 57 εκατ. ευρώ, το υπό προτιμάει να κρατάει κλειδωμένο, υπό το φόβο της καταγγελίας των ιδιωτών, παρά να αναθέσει σειρές.

Αλλά και οι εκδότες δεν έχουν να πληρώσουν για τις σειρές που ήδη μεταδίδει το Mega, αλλά λένε "όχι" στην οποιαδήποτε απόπειρα της ΕΡΤ να γυρίσει ελληνικό σήριαλ. Ακόμη κι αν εξασφάλιζει ρευστότητα στις υπό κατάρρευση εταιρείες παραγωγής τους.

Ε, λοιπόν, "η κατσίκα του γείτονα, δεν πρέπει να πεθάνει". Η ΕΡΤ πρέπει να διασώσει τον τηλεοπτικό κλάδο. Πληρώνεται από τους έλληνες, δεν θα πληρώνει μόνο την TEAM για το  Champions League..

Δεν υπάρχουν σχόλια: