23.5.12

Short stories 23.05.2012



 Στον ...πρώτο τελικό των play off Μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού,  αποδίδει η ΕΡΤ τη μή μετάδοση του τελικού του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Challenge Cup μεταξύ των ομάδων Διομήδης Άργους και Βάκερ Τουν. Απαντώντας στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος  υποστηρίζει  πως «η ακύρωση του αγώνα μπάσκετ  την Παρασκευή καθιστούσε δυσχερή τον προγραμματισμό μετάδοσης άλλου αθλητικού γεγονότος».


**Σε συνεννόηση με το ΕΣΡ για το ζήτημα  της προβολής των υποψηφίων θα έλθει η διακομματική επιτροπή, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπηρεσιακού υπουργού εωστερικών Αντώνη Μανιτάκη.  «Πρέπει να τηρηθούν κάποιοι κανόνες. Να μην υπάρχει εύνοια συγκεκριμένων υποψηφίων ή αποκλεισμοί.» είπε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, επισημαίνοντας το γεγονός πως στις επαναληπτικές εκλογές δεν υπάρχει σταυροδοσία  «Την ευθύνη όμως της τήρησης αυτών των κανόνων δεοντολογίας την αναλαμβάνουν τα ίδια τα κόμματα, με αυτοδέσμευση και φυσικά υπό την εποπτεία ΕΣΡ»,  συμπλήρωσε .
 **Ανασκόπηση  του πρωταθλήματος Superleague ΟΠΑΠ 2011-12 από τη nova  (21.00) αυτό το Σάββατο στο NS2 και σε Livestreaming.  Η ανασκόπηση του θα παρουσιάσει την πορεία όλων των ομάδων, πλην της πρωταθλήτριας, μέσα από συνεντεύξεις, δηλώσεις και στιγμιότυπα.
  **Την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων (οκτώ μεταδόσεις) του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι “WRC 2102” ενέκρινε το ΔΣ  της ΕΡΤ.   Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 25.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ)  Παράλληλα το ΔΣ άλλαξε  το χρόνο πληρωμής των τηλεοπτικών δικαιωμάτν  του Mundial 2014.
 **Παρά το γεγονός πως η διασφημιστική δαπάνη συρρικνώνεται το ΕΣΡ εξακολουθεί να ρίχνει πρόστιμα για τις λίγες διαφημίσεις που μεταδίδονται. Έτσι, τιμώρησε με πρόστιμο 15.000 ευρώ στο Star για υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: