11.5.12

«Ναι» της ΕΡΤ στη σύμβαση για το Champions League




«Πράσινο» φως για το Champions League από το ΔΣ της ΕΡΤ!.   Το διοικητικό συμβούλίο της εταιρείας ενέκρινε ομόφωνα σε συνεδρίαση που έγινε στις 3 Μαΐου «την άμεση υλοποίηση της σύμβασης σύμφωνα με τους όρους» που υπέγραψε με την TEAM για τα δικαιώματα του Champions League  την επόμενη 3ετία, 2012-15, προχωρώντας άμεσα στην ικανοποίηση των χρηματικών όρων. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το ΔΣ της ΕΡΤ αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τη συμφωνία και πως οι θεατές θα βλέπουν στην ελεύθερη τηλεόραση την επόμενη 3ετία, κάθε Τετάρτη τους αγώνες του Champions League.  


Η απόφαση αυτή ελήφθη, λίγες μέρες μετά τα δημοσιεύματα για την άσκηση ποινικής δίωξης , από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη σε βαθμό κακουργήματος, για απιστία σε βάρος του δημοσίου, για την υπογραφή της σύμβασης συνολικού ύψους 32,4 εκατ. ευρώ. Η  ΕΡΤ στις ανακοινώσεις της είχε κάνει λόγο πως η σύμβαση αυτή είναι φθηνότερη κατά 20% σε σχέση με αυτή που αφορούσε την περίοδο 2006-09 , ενώ ως μέτρο για την άσκηση δίωξης για την υπόθεση που αρχικά μπήκε στο αρχείο κρίθηκε η χαμηλή προσφορά των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Αρχικά η ΕΡΤ άφηνε να εννοηθεί πως δεν θα καταβάλει χρήματα προς την TEAM, αφήνοντας στην κυβέρνηση που θα προέκυπτε  από τις εκλογές  την απόφαση  για τη συμφωνία.  Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Λάμπης Ταγματάρχης  εισηγήθηκε τη σύγκληση γενικής συνέλευσης, αλλά το ΔΣ  έκρινε πως δεν συντρέχει λόγος και  ενέκρινε  την εκπλήρωση των
οικονομικών όρων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: