26.5.12

Το τέλος της “Ελευθεροτυπίας”



Εκτός του άρθρου 99 η “Ελευθεροτυπία” . Το δικαστήριο απέρριψε χθες  το αίτημα της ιδιοκτησίας να υπαχθεί  η Χ.Κ. Τεγόπουλος στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, με αποτέλεσμα η εταιρεία να έχει πλέον ως μόνο δρόμο την πτώχευση.  Είναι επί της ουσίας το τέλος μιας εκδοτικής διαδρομής μιας εφημερίδας, που ξεκίνησε ως εφημερίδας των δημοσιογράφων και στη συνέχεια, γνώρισε μια συγκλονιστική έκρηξη  με το μακαρίτη Κίτσο Τεγόπουλο, στο τιμόνι.

Τη σκυτάλη πήρε η κόρη του Μάνια Τεγοπούλου, οι χειρισμοί της οποίας συνέβαλαν στο αδιέξοδο, όσο ταυτόχρονα και η απουσία μιας ενιαίας θέσης από τους εργαζόμενους. Η τελική επιλογή να σταθούν, στο δικαστήριο απέναντι από την εκδότρια η οποία τους είχε σταματήσει να τους πληρώνει, φαίνεται πως βάρυνε τη χθεσινή απόφαση. Είχε προηγηθεί το προηγούμενο του  Alter όπου οι εργαζόμενοι συνηγόρησαν στο αίτημα της ιδιοκτησίας να υπαχθεί το κανάλι στο άρθρο 99 και παραμένουν επίσης απλήρωτοι και στον αέρα, χωρίς καν επίδομα ανεργίας.   
Τώρα ανοίγουν μια σειρά από ζητήματα όπως των αποζημιώσεων που θα προκύψουν από τη διαδικασία της πτώχευσης με τους οφειλές στους εργαζόμενους, στους προμηθευτές, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας είναι τα ακίνητα που διαθέτει στο Κορωπί και στο Νέο Κόσμο, τις μηχανές εκτύπωσης, τον τίτλο της εφημερίδας και την υλικοτεχνική υποδομή.
Το μεγαλύτερο κενό έχει ήδη δημιουργηθεί από την απουσία της “Ελευθεροτυπίας”. Από τον περασμένο Δεκέμβριο, η εφημερίδα δεν κυκλοφορεί και το κενό που έχει αφήσει στην πληροφόρηση, φαίνεται ειδικά, τώρα, κατά την προεκλογική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: