8.5.12

Τα κρυφά μπόνους του τηλεοπτικού συστήματος



Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξει το σύστημα προβολής των κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου; Το υπάρχον σύστημα ευνοεί τα κόμματα εξουσίας, κατά τον ίδιο τρόπο που ο πρώτος στις εκλογές κερδίζει ως μπόνους, επιπλέον 50 έδρες.

Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ είχαν από κοινού το 67% του τηλεοπτικού χρόνου και των δωρεάν διαφημιστικών μηνυμάτων,  με βάση την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία. Όπως έδειξε το εκλογικό αποτέλεσμα ο χρόνος αυτός ήταν αναντίστοιχος με την εκλογική τους, δύναμη, όμως  όπως φαίνεται εξυπηρετούσε τις τρέχουσες μνημονιακές ανάγκες. Και βέβαια αυτός ο δωρεάν χρόνος, επειδή ακριβώς τα κόμματα είναι επιρρεπή στις διαφόρων ειδών χρηματοδοτήσεις, καλύφθηκε για μία ακόμη φορά  από τους έλληνες φορολογούμενος.
Το πολιτικό συμπέρασμα είναι πως η υπερπροβολή των δύο κόμμάτων λειτούργησε αντίστροφα. Η φιλοξενία των πολιτικών που υπερασπίσθηκαν τη μνημονιακή πολιτική, από τον κόσμο έγινε αντιληπτή ως επιλογή της Τρόικα, και την ίδια ώρα η συστηματική καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ   από το σύνολο των ηλεκτρονικών Μέσων, με το «Όχι» του Τσίπρα στο Mega, θεωρήθηκε ως πράξη αντίστασης.
Ταυτόχρονα, οι σχολιαστές – δημοσιογράφοι που τάχθηκαν υπέρ του Μνημονίου, εξακολουθούν να ακόμη και μετά τις εκλογές, σχεδόν να μην  δέχονται το αποτέλεσμα! Αναζητούν άλλους λόγους για την προφανή ήττα που υπέστησαν τα δύο κόμματα εξουσίας, από την υπογραφή του  Μνημονίου. Παρά τις αλλεπάλληλες αποτυχημένες εκτιμήσεις τους για τη σωτηρία της χώρας, είναι οι άνθρωποι  που έχουν τον πρώτο και αποκλειστικό λόγο στα δελτία ειδήσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: