18.4.12

TV και κυβέρνηση μαζί!


 Τα σκίτσα του Γιάννη Ιωάννου στο http://yannis-ioannou.com/

Τη μερίδα του λέοντος στην προβολή από την τηλεόραση είχε η κυβέρνηση , η συγκυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Σε χαμηλά επίπεδα η ΝΔ, η οποία όμως είχε περισσότερο χρόνο στην ΕΡΤ, παρά την περί του αντιθέτου εικόνα. Σωρευτικά όμως και τα δύο κόμματα είχαν περισσότερο χρόνο  συγκριτικά με τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Ενόψει της προεκλογικής περιόδου τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά.

 Η έκθεση πεπραγμένων του ΕΣΡ για το 2011  δείχνει  ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως και το 2010, «παρουσιάζει υπερέκθεση σε σχέση με την εκλογική του δύναμη, κάτι που σε ένα βαθμό δικαιολογείται από την ιδιότητά του ως κυβερνητικό κόμμα και παρατηρούνταν αντίστοιχα και για τη Ν.Δ. όταν ασκούσε κυβερνητική εξουσία»  Η ΝΔ σύμφωνα με το ΕΣΡ  «εξακολουθεί να απολαμβάνει χρονικής έκθεσης σημαντικά μικρότερης του εκλογικού της ποσοστού και μάλιστα, με την εξαίρεση της ΝΕΤ, το 2011 η έκθεσή της ήταν μικρότερη σε σύγκριση με το 2010».  Σημειώνεται όμως πως πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός της «απόσχισης» από τη Ν.Δ. της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που είχε σημαντικά ποσοστά τηλεοπτικής κάλυψης.
Για το ΛΑΟΣ, «καταγράφεται μια σαφής τάση υπερέκθεσής του το 2011 καθώς σε όλους τους σταθμούς, με εξαίρεση το MEGA στο οποίο έμεινε σταθερή, η χρονική του έκθεση αυξήθηκε.  Η χρονική έκθεση του ΚΚΕ βρίσκεται, σύμφωνα με το ΕΣΡ  γενικά περίπου στα επίπεδα της εκλογικής του δύναμης  ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και για το ΣΥΡΙΖΑ. Κάλυψη μικρότερη του εκλογικού τους ποσοστού, είχαν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: