28.4.12

Εθνική ποδοσφαίρου σε HD στο EuroΣε Υψηλή Ευκρίνεια θα μεταδώσει όλους τους αγώνες της Εθνικής Ποδοσφαίρου η ΕΡΤ στο Euro 2012.  Η ΕΡΤ θα χρησιμοποιήσει και τα 3 της επίγεια κανάλια για να καλύψει όσους περισσότερους αγώνες μπορεί, το ΕΡΤ HD  για την Εθνική ποδοσφαίρου και τα σημαντικότερα ματς , ενώ ταυτόχρονα θα αξιοποιηθεί και ο κόμβος www.ert.gr  ο οποίος σύντομα θα έχει εφαρμογή και στo i-phone της Apple.

 Το κόστος της μετάδοσης είναι εμφανώς μειωμένο σχεδόν. Η προηγούμενη διοργάνωση είχε στοιχήσει περίπου 1 εκατ. ευρώ , ενώ  τώρα, όπως αποφάσισε το ΔΣ το μέγιστο κόστος  για το Euro 2012 θα φτάσει τα 472.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για 31 μεταδόσεις, και υπό την προϋπόθεση πως η Εθνική Ποδοσφαίρου  θα πάει  στον τελικό . Το κόστος ορίστηκε σε 415.000 ευρώ αν η Εθνική μείνει εκτός προημιτελικών και σε 429.400 ευρώ, αν περάσει στην επόμενη φάση, και τα 454.900 αν  φτάσει στα ημιτελικά. Πρακτικά αθυτό σημαίνει πως η αποστολή της ΕΡΤ θα είναι ολιγομελής και πως πολλές μεταδόσεις θα γίνουν από το στούντιο
Υπάρχει όμως και το ζήτημα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό της ΕΡΤ. Η ΠΟΣΠΕΡΤ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, αν δεν υπογραφεί η συλλογική σύμβαση με την επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια του Euro 2012!Το επόμενο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει θα πρέπει να καθορίσει το πλαίσιο λειτουργίας και το νέο ΔΣ στην ΕΡΤ και ως το τέλος Ιουνίου να έχει βρει μια λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: