9.4.12

Την εποχή του πάρτι εκδότες και διευθυντές έφευγαν με ελικόπτερα για το Σαββατοκύριακο...


Επειδή δεν τα φάγαμε όλοι μαζί!
Τα ΜΜΕ καταρρέουν με μαζικές απολύσεις, μειώσεις μισθών και λουκέτα. Μαζί όμως εξατμίζεται και η μνήμη για το πάρτι στο οποίο συμμετείχαν ιδιοκτήτες ΜΜΕ, μεγαλοστελέχη , παρουσιαστές και ηθοποιοί. Ξεχάστηκαν γρήγορα οι αμοιβές των 40.000 ευρώ (μικτά)  στην ιδιωτική τηλεόραση για τους σχολιαστές, τα 35.000 ευρώ στην κρατική TV , τα 10.000 ευρώ που έπεφταν σαν βροχή σε διευθυντές στην ΕΡΤ.
Οι σειρές που είχαν φτάσει να κοστίζουν 120.000 ευρώ το επεισόδιο στην ιδιωτική τηλεόραση,  οι αναθέσεις σε εταιρείες παραγωγής που σήμερα δεν πληρώνουν τους μοντέρ ή τους φρονιστές. Αλλά και οι ηθοποιοί δεν είναι εκτός κριτικής. Ο εθνικός διασκεδαστής στην αρχή της κρίσης λάμβανε 9.000 ευρώ (μικτά το επεισόδιο) για γύρισμα μιας μέρας, δηλαδή 36.000 ευρώ το μήνα! Κι ακόμη είναι δύσκολο να ξεχάσουμε την ηθοποιό που έδωσε συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα σχεδόν διαμαρτυρόμενη για την κρίση, η οποία έπαιρνε από την ΕΡΤ ημερησίως 800 ευρώ μικτά τη μέρα για την παρουσία της σε γυναικεία καθημερινή εκπομπή

Δημοσιογράφοι και εκδότες πρώην δημοσιογράφοι, νόμιζαν πως μπορούν να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι με τους άλλους τους πραγματικούς επιχειρηματίες εκδότες που έχουν το συντονισμό της χώρας επί χρόνια.  Ο ένας έκανε βόλτες με το φουσκωτό των 500.000 ευρώ, ο άλλος δημοσιογράφος διευθυντής της εφημερίδας που κατέρρευσε έπαιρνε το ελικόπτερο για το Σαββατοκύριακο, ακολουθώντας τα χνάρια του άλλου εκδότη, αυτού που κλείνει τις εφημερίδες τη μία μετά την  άλλη. Μια από τις πετυχημένες εφημερίδες ήταν στα πρόθυρα της διάλυσης πριν από χρόνια, η ουρά με τους απλήρωτους εργαζόμενους έφτανε στον κάτω όροφο, και εκείνος με το ελικόπτερο έφευγε για να απολαύσει το Σαββατοκύριακό του στην Κρήτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: