22.3.12

Χωρίς «Εξέδρα» στα περίπτερα





Τέλος για την «Εξέδρα» Ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης ανακοίνωσε χθες το οριστικό κλείσιμο της αθλητικής εφημερίδας, επικαλούμενος τις χαμηλές κυκλοφορίες και την κατάσταση στην αγορά. Η  απόπειρα επανόδο του στα ΜΜΕ,  συνοδεύεται με ένα ακόμη λουκέτο σε  ΜΜΕ.


Η «Εξέδρα» κυκλοφόρησε στο τέλος του Μαρτίου του 2008 από το ΔΟΛ  σε μια αγορά όπου υπήρχαν ήδη πολλές αθλητικές εφημερίδες. Στη συνέχεια ο ΔΟΛ δεν κατόρθωσε να υποστηρίξει περαιτέρω την έκδοση του φύλλου, και με απόφαση του Σταύρου Ψυχάρη  η εφημερίδα, μαζί με μέρος των εργαζομένων,  δόθηκε  την Άνοιξη του 2011 στο Μιχάλη Ανδρουλιδάκη. Το 2010 ο  μέσος όρος κυκλοφορίας της «Εξέδρας» ήταν  13.906 φύλλα και το 2011 υποχώρησε  στα 8.281. Τον προηγούμενο μήνα η μέση κυκλοφορία της εφημερίδας έπεσε και άλλο στα 4.691 φύλλα, ενώ είχε μεσολαβήσει και μια προσωρινή αναστολή της έκδοσης.   

 Η ανακοίνωση για το οριστικό κλείσιμο έγινε χθες από τον ίδιο τον εκδότη, με τη δέσμευση πως θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα  στους εργαζόμενους , χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις για τις αποζημιώσεις, αλλά και το προσωπικό που βρισκόταν στην εφημερίδα από την εποχή του ΔΟΛ.   Ο επιχειρηματίας μετά την πώληση των τίτλων των επιτυχημένων εφημερίδων («Επενδυτής», Sportime) το κλείσιμο άλλων (Ελλάδα σήμερα» «Εκτροπή») , το λουκέτο στο Tempo και τη μεταβίβαση του Planet  σε συνδυασμό με την υπόθεση της Stabilton , αναζητούσε μια δεύτερη ευκαιρία, η οποία τελικά δεν ήρθε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: