28.2.12

Τα σήματα των αγώνων ανήκουν στην Premier League


Δικαιώση για την ιδιοκτήτρια της παμπ Karen Murphy
 Και δεύτερο γύρο στη βρετανική  δικαιοσύνη θα έχει η σύγκρουση της Premier League με την ιδιοκτήτρια της πάμπ Karen Murphy. Το Ανώτατο δικαστήριο, ακολουθώντας την απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών  Δικαιωμάτων , δικαίωσε την ιδιοκτήτρια  της παμπ για τη συνδρομή της που είχε με τη nova και είναι κατά πού φθηνότερη του BSkyB μεταδίδοντας αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.


 Η αγορά της κάρτας πρόσβασης από τη nova ή οποιοδήποτε άλλο πάροχο, είναι ελεύθερη εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως υπάρχουν σύμφωνα με το δικαστήριο ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας από τη στιγμή που μεταδίδονται σε δημόσιο χώρο, ακόμη κι αν αυτός, όπως αποδείχθηκε, είναι περιορισμένης έκτασης  Τα παιχνίδια που μεταδίδονται σε παμπ, σύμφωνα με την απόφαση του Βρετανικού Ανώτατου Δικαστηρίου, περιλαμβάνουν και ορισμένα τμήματα που είναι εκτός αγώνα και τα πνευματικά τους δικαιώματα ανήκουν στην UEFA. Πρόκειται για το σήμα εισαγωγής, τον επίσημο ύμνο της Premier League  αλλά και τα στατιστικά στοιχεία. Σύμφωνα με την απόφαση πρόκειται για  "έργα" προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα και  για τη χρήση τους θα απαιτείται άδεια από τη διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος. Επί των ζητημάτων αυτών που προβλέπονται και στην πρώτη απόφαση του ΔΕΚ, το Ανώτατο Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να  αποφασίσει δίνοντας νέα τροπή στην υπόθεση.  
Η Premier League από τη μεριά της δηλώνει πως θα εξακολουθήσει να μάχεται για την υπεράσπιση των πνευματικών δικαιωμάτων θεωρώντας πως ο νόμος της δίνει τη δυνατότητα να μην μεταδίδονται οι αγώνες μέσω άλλου δικτύου, πλην  BSkyB, χωρίς την άδεια της., απειλώντας με νέες προσφυγές στα δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: