8.2.12

Short stories 08.02.2012


**Αναίτιες και αδικαιολόγητες έκρινε η Επιθεώρηση Εργασίας τις μειώσεις 20% στις αποδοχές των εργαζομένων του ΔΟΛ, που αποφάσισε η επιχείρηση το Δεκέμβριο και την υποχρεώνει να εξοφλήσει τα οφειλόμενα έως τις 20 Φεβρουαρίου 2012. Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, εκπρόσωπος της εταιρείας υποστήριξε  πως «η εν λόγω οφειλή είναι αποτέλεσμα της πρόσκαιρης ταμειακής δυστοκίας, που υφίσταται η επιχείρηση και όχι αυθαίρετης και μονομερούς μείωσης των αποδοχών τους». Η Επιθεώρηση Εργασίας, έθεσε  ως χρονικό όριο  για εξόφληση των αποδοχών την 20η Φεβρουαρίου.


**Πρόστιμο 250.000 στο Channle 9 από το ΕΣΡ για ανάθεση του προγράμματος σε τρίτον, σε ποσοστό άνω του 30%.  Το αρχικό πρόστιμο των 300.000 ευρώ κατέπεσε στο ΣτΕ, αλλά η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή επανήλθε με νέα ποινή.


**Χωρίς γενικό διευθυντή ενημέρωσης η  ΕΡΤ από χθες μετά την παραίτηση του Βασίλη Μπίτση. Δεν έγινε γνωστό αν έγινε δεκτή, προηγήθηκε όμως η επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ για τις ειδήσεις της ΝΕΤ .

**48ωρη απεργία στην εκδοτική  εταιρεία «4Π»(«National Geopraphic»)  κήρυξαν  τα σωματεία , με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων. Παράλληλα ως την Παρασκεύη συνεχίζεται η απεργία στην «Ελευθεροτυπία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: