7.2.12

Τελειώνουν οι ισολογισμοί και εφημερίδες μαζί!




«Όλοι κάτω» ! Είναι το μήνυμα που στέλνει και στον Τύπο η κυβέρνηση.  Τα πρώτα λουκέτα τοποθετήθηκαν σε εφημερίδες όπως  η «Ελευθεροτυπία» , το ημερήσιο «Βήμα» και η «Απογευματινή» ακολούθησε πολιτική απαγόρευση των διαφημίσεων του στοιχήματος, με πρόσχημα την ανοιχτή αγορά(!) και τώρα έρχεται η κατάργηση της υποχρεωτικής  δημοσίευσης  ισολογισμών στις εφημερίδες.

Από την υλοποίηση της απόφασης της Τρόικα σύντομα θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης οι οικονομικές εφημερίδες ( «Ναυτεμπορική», «Εξπρές», «Ημερησία», «Κέρδος» Χρηματιστήριο»)  οι ημερήσιες εφημερίδες της Αριστεράς «Ριζοσπάστης» και «Αυγή» , διάφορα λαθρόβια έντυπα  που ζούνε από τους ισολογισμούς και δεκάδες άλλες στην περιφέρεια. Η ΠΟΕΣΥ εκτιμά πως θα χαθούν 3.500 θέσεις εργασίας, από την άλλη πλευρά δεκάδες επιχειρήσεις θα απαλλαχθούν από το κόστος δημοσίευσης των ισολογισμών.
Πρόκειται βέβαια για την κλασική αντιμετώπιση των ζητημάτων από την Τρόικα, η οποία χωρίς να έχει γνώση των ζητημάτων λύνει με τη μέθοδο του «Γόρδιου δεσμού» οδηγώντας τον κόσμο σε απόγνωση.
Οι εκδότες εμφανίζονται να μην έχουν ενιαία θέση καθώς τα συμφέροντα τους δεν είναι ίδια ενώ εδώ και καιρό η ΕΙΗΕΑ δεν εκφράζει επίσημα τις απόψεις της. Οι δημοσιογράφοι και η επίσημη έκφραση τους, η ΕΣΗΕΑ περιορίστηκε  στην αποστολή επιστολή αστην οποία σημειώνεται  πως με την απόφαση αυτή  «καταργείται κάθε μέτρο ασφάλειας, όσον αφορά τις δραστηριότητες των εισηγμένων ή μη εταιρειών, στερεί τις απαραίτητες πληροφορίες από τους ενδεχόμενους επενδυτές, επιφέροντας βαρύ πλήγμα στην ενημέρωση.»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

3500 θεσεις εργασίας;;;

Κόψτε κάτι εκεί στην ΠΟΕΣΥ γιατί σαν πολύ υπερβολικούς σας βρίσκουμε που εχουν 3500 εργαζόμενους οι εφημερίδες που δημοσιεύουν ισολογισμους!