1.2.12

Η επιστροφή των «λαϊκών» παιδιών




Σε άλλη τροχιά μπαίνει η μάχη της ενημέρωσης. Το άτυπο κλείσιμο του Alter, σημαίνει την αναδιανομή της πίτας. Λιγότεροι σταθμοί για μεγαλύτερο κοινό, σε μικρότερη διαφημιστική αγορά με χαμηλότερο κόστος εργασίας.


Καθοριστικής σημασίας για τη μάχη των ειδήσεων  θα είναι η επιλογή που θα κάνει ο Νίκος Χατζηνικολάου ο οποίος και έδωσε νέα παράταση στο Alter, έχοντας το προηγούμενο διάστημα ανοιχτή επικοινωνία με τον ΑΝΤ1.
Ο Σκάι, διατηρώντας τα σημερινά του χαρακτηριστικά, κάνει ένα άνοιγμα, στο ενημερωτικό τομέα, με παρουσιαστές που έχουν λαϊκό  κοινό. Ξεκινάει ενημερωτική εκπομπή στις 7.45 , σε περίπου 1 μήνα με το Νίκο Ευαγγελάτο ο οποίος επιστρέφει στο Νέο Φάληρο και βάζει στην πρωινή ζώνη του  Σαββατοκύριακου  το Γιώργο Αυτιά. Την ίδια ώρα στον Alpha, παράλληλα  με τη μεταβίβαση του  70% των μετοχών  που κατείχε το RTL,  ο Δημήτρης Κοντομηνάς ανασχεδιάζει τον ενημερωτικό τομέα του καναλιού.

Τον πρώτο λόγο στις ειδήσεις εξακολουθεί να έχει το Mega με 26,6%, έναντι  24,7% του ANT1 και 18,2% του Alpha. Το Star είναι στο 12,9% του Star,  ο Σκάι στο 6% και τη ΝΕΤ στο 5,3%. Το δελτίο ειδήσεων επιχειρεί εδώ και καιρό να αποτινάξει το Μνημονιακό λόγο, χωρίς να το έχει καταφέρει. Από την άλλη το ψύχραιμο και ουδέτερο στυλ του ΑΝΤ1 δείχνει να έχει σταδιακή απήχηση σε μικρότερες ηλικίες . Τέλος, η ΝΕΤ  θα περιμένει μια βδομάδα να επιστρέψει στο δελτίο η Ελλη Στάη, μαζί με τους συμβασιούχους, καθώς η σύμβαση της ολοκληρώθηκε χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: