6.1.12

Short stories 06.01.2012



**Δεν θα κυκλοφορήσει σήμερα  ο «Κόσμος του Επενδυτή» Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε 48ωρη απεργία χθες και την Τετάρτη  για τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται  και Κώστας Γιαννίκος, ανακοίνωσε την αναστολή της έκδοσης αποδίδοντας την στην "κακή κατάσταση της αγοράς".  Πρόσθεσε πως είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει  στους εργαζόμενους τον τίτλο "Επενδυτής" και να απενεργοποιήσει τον τίτλο "Κόσμος του Επενδυτή" σε αντάλλαγμα με τις οφειλές του (δύο μισθούς συν αποζημιώσεις) που υπολογίζονται σε 1,5 - 2 εκ. ευρώ.

  **Τη Δευτέρα η προδικαστική απόφαση του δικαστηρίου  για την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα που κατέθεσε η Χ. Κ. Τεγόπουλος . Το «σχέδιο διάσωσης»  του τίτλου , περιλαμβάνει την έκδοση της «Ελευθεροτυπίας από άλλη εκδοτική εταιρεία με μικρότερο αριθμό εργαζομένων, με παράλληλο αίτημα την απελευθέρωση των εσόδων από το πρακτορείο.

 ** Διαψεύδει η  Εθνική Τράπεζα  την άσκηση πιέσεων από την πολιτική εξουσία. Το δάνειο των 10 εκατ, ευρώ προς το ΔΟΛ απορρίφθηκε, κατά την τράπεζα επειδή "η εταιρεία δεν παρείχε τις αναγκαίες τραπεζικές εξασφαλίσεις"

 **Το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, είναι Τυποκτόνο,  αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ , με αφορμή την αγωγή του 1 εκατ. ευρώ που κατέθεσε ο Θ. Πάγκαλος σε βάρος της «Παρασκευής & 13»

Δεν υπάρχουν σχόλια: