20.1.12

Μετρητά υπάρχουν;



Η ώρα της αλήθειας για τα media πλησιάζει  Σήμερα στις 2.00 το μεσημέρι, στην έκτακτη γενική  συνέλευση του Mega,  θα φανεί πόσο θέλουν οι επιχειρηματίες να διασώσουν τις επιχειρήσεις τους. Το Mega χρειάζεται επειγόντως μετρητά τα οποία θα κληθούν να καταβάλουν οι μέτοχοι του, οι οποίοι ελέγχουν τους μεγαλύτερους ομίλους ΜΜΕ της χώρας. Μέχρι πρότινος η χρηματοδότηση των Μέσων ερχόταν κατά πρώτο λόγο από τις τράπεζες και στη συνέχεια από τη φούσκα της διαφήμισης. Οι πηγές αυτές στέρεψαν... 

Υπάρχουν προσφερόμενοι επενδυτές για τα υπόλοιπα Μέσα; Προς το παρόν δεν είναι γνωστό. Στο Alter η σχετική φημολογία, περί επιχειρηματιών που θα βάλουν χρήματα στο κανάλι  έχει επιστρέψει. Στην εταιρεία, ορίστηκε προσωρινή διοίκηση η οποία ελέγχεται από το Γ. Κουρή, μετά την παραίτηση του Κ. Γιαννίκου, ενώ σε ανακοίνωση της προς το ΧΑΑ, σημειώνεται πως είναι εντός του άρθρου 99, συνεπώς απολαμβάνει την προστασία του νόμου.

 Στο ΔΟΛ  η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, μετά και την άρνηση της Εθνικής Τράπεζας να χορηγήσει το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ .  Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται τα πρόσωπα που θα δεχθούν να βάλουν χρήματα στην εταιρεία  αγοράζοντας τις μετοχές του Β. Ρέστη στην περίπτωση που οριστικοποιηθεί και αποχωρήσει ο επιχειρηματίας . Σε νέους μετόχους σε ένα νέο εταιρικό σχήμα που θα έχει τον τίτλο της «Ελευθεροτυπίας»  κάνει και η ιδιοκτησία της Χ. Κ. Τεγόπουλος στην αίτηση που κατέθεσε για την υπαγωγή στο άρθρο 99.

Δεν υπάρχουν σχόλια: