3.1.12

“Χωρίς του εργαζόμενους δεν υπάρχει άρθρο 99”



“Είναι προφανές ότι ένα ευρύτερο σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης της εταιρίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί και πολύ περισσότερο να πετύχει χωρίς την συμφωνία και την συμμετοχή των συντακτών και των εργαζομένων, είτε μέσα από τις διαδικασίες του άρθρου 99, είτε εκτός.” Με τη θέση αυτή καταλήγει την ανοικτή επιστολή της  με την οποία η Μανία Τεγοπούλου, απευθύνεται στους εργαζόμενους, μια μέρα πριν από τη σημερινή τους γενική συνέλευση στις 2.00 το μεσημέρι όπου θα καθορίσουν τη στάση τους, ζητώντας επί της ουσίας τη συναίνεσή τους. Μεθαύριο,  θα εκδικαστεί  το πρώτο βήμα της προσφυγής στο άρθρο 99 με την αίτηση αναστολής ατομικών και καταδιωκτικών μέτρων κατά της επιχείρησης. 

 “Δεν προτίθεμαι να αμφισβητήσω τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των συντακτών και εργαζομένων σε καμία περίπτωση” είναι η θέση που διατυπώνει η εκδότρια, αφού πρώτα προέβη σε αυτή την κίνηση. Η Μ. Τεγοπούλου  υποστηρίζει στο άρθρο 99 πως μπορεί να έχει  “έχει πολλές αναγνώσεις ή ερμηνείες” και πως στις διατάξεις του “οι εργαζόμενοι αποτελούν ειδική κατηγορία και αντιμετωπίζονται με ευνοϊκότερους όρους από τους υπόλοιπους πιστωτές”.
Η εκδότρια δεν παραλείπει να  αμφισβητήσει  ευθέως το τελευταίο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης αποτελεί και τις θέσεις όλων των εργαζομένων συμπληρώνοντας πως δεν έχει αντιληφθεί τι ζητάνε από εκείνη:  Αν πρέπει να πουλήσει την εφημερίδα ή να βρει επενδυτή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: