31.1.12

Δεν βρήκε πρόβλημα η Επ. Ανταγωνισμού προ 4ετίας




Χωρίς να διαπιστώνει πρόβλημα στις συμβάσεις nova και σταθμών εθνικής εμβέλειας ενέκρινε πριν από 4 χρόνια τη μεταβίβαση της Myriad BV  στη Forthnet, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δίνοντας της τη δυνατότητα να αποκτήσει τον έλεγχο της Nova. Μάλιστα μεταξύ των μετόχων που εμπλέκονταν στην υπόθεση ήταν και το Mega το οποίο μετείχε στη NetMed NV  του ομίλου Myriad  και πούλησε το μερίδιο του στη Forthnet . 


Η σύγκρουση στη συνδρομητική τηλεόραση λαμβάνει άλλες διαστάσεις τις 13  Φεβρουαρίου θα κριθούν οι συμβάσεις που σύναψε η Multichoice Hellas με τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας, ύστερα από τη σχετική καταγγελία του ΟΤΕ και ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα για τη  Forthnet είναι η ίδια η απόφαση της Επιτροπής. Το γενικό της συμπέρασμα ήταν πως  η συγκέντρωση που προέκυπτε με την πώληση της Myriad  από τον όμιλο Naspers και το Mega, στη Forthnet, δεν αποτελούσε «δεσπόζουσα θέση και ανεπίτρεπτο έλεγχο στις σχετικές αγορές.».

Επιπλέον η Επιτροπή έκρινε και πως ειδικά στο σκέλος της γεωγραφικής αγοράς «τόσο η αγορά περιεχομένου όσο και η αγορά διανομής των τηλεοπτικών υπηρεσιών είναι εθνικές». Δηλαδή υπήρχε μια ενιαία αγορά  τηλεόρασης χωρίς διαχωρισμό σε αναλογική και συνδρομητική με κεντρικές συμφωνίες για τη μετάδοση του σήματος, ανεξαρτήτως αν αυτό γίνεται δορυφορικά, επίγεια ψηφιακά ή ιντερνετικά. Τέλος, σύμφωνα  με την απόφαση της επιτροπής, την εποχή εκείνη δεν εξέπεμπε ο Alpha Digital και οι συμβάσεις που συνάπτονταν ήταν αναπόφευκτα με μια εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης, δηλαδή τη Multichoice.

Δεν υπάρχουν σχόλια: