31.12.11

Short stories 31.12.2011


**Για 12 μήνες “πάγωσε” ξανά ο ειδικός φόρος τηλεόρασης. Η κυβέρνηση Παπαδήμου αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει τη σχετική πρόβλεψη του νόμου  και να τη μεταθέσει για το μέλλον, αντιλαμβανόμενη την ύφεση που έχει πλήξει την αγορά. Δεν αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο και την ΕΡΤ, καθώς ο υπουργός Περιβάλλοντος στο νομοσχέδιο του για τη ΔΕΗ προτείνει τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ, χωρίς όμως να έχει αρμοδιότητα επί τους ζητήματος.

**Υπέβαλλε τελικά χθες, την τελευταία εργάσιμη μέρα του χρόνου αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, η ιδιοκτησία της Χ. Κ. Τεγόπουλος, που εκδίδει την “Ελευθεροτυπία”. 

**Το ποσό του 1,4  εκατ. ευρώ  πλήρωσε  το 9μηνο του 201 η NetMed στην ΕΡΤ για τη μίσθωση των επίγειων συχνοτήτων της που χρησιμοποιεί  προκειμένου να μεταδίδει το πρόγραμμα των novacinemaκαι novasports. 
**Χωρίς νόημα η  απόφαση για το κλείσιμο του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου και η μεταφορά του στην ΕΡΤ, που υλοποίησε η κυβέρνηση. Η Ελλάδα θα πρέπει  να είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, που δεν διαθέτει αυτοτελές οπτικοακουστικό αρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: