3.12.11

Short stories 03.12.2011




**Να διακόψει την έκδοση του «Αγγελιοφόρου» απολύοντας συνολικά 55 άτομα, ή να προχωρήσει σε περικοπές με αντίστοιχο «ισοδύναμο οικονομικό αποτέλεσμα» «ζητάει» ... με mail προς την ΕΣΗΕΜΘ, η ιδιοκτησία της εφημερίδας.   

**Κρίσιμη διαπραγμάτευση τη Δευτέρα μεταξύ ΕΙΗΕΑ-ΕΣΗΕΑ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η πρόταση της ένωσης ιδιοκτητών είναι για υπογραφή σύμβασης με μειωμένες αποδοχές κατά 20%, η ίδια που κατατέθηκε και προς τους εργαζόμενους στο ΔΟΛ.

**Νέα μείωση κατά 10%  των αποδοχών των εργαζομένων στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Σκάι για το 2012. Η πρόταση της ιδιοκτησίας είναι για μείωση  νέα μείωση κατά 10% ως  συνέχεια  της αντίστοιχης που έγινε στις αρχές το έτους.

**Απορρίπτουν  οι εργαζόμενοι  στην «Espresso» «τις εκβιαστικές «προτάσεις» της εργοδοσίας για άμεσες μειώσεις μισθών με ατομικές συμβάσεις από 10% μέχρι 22%» και απλήρωτη εργασία τις Κυριακές και  για την έκδοση του κυριακάτικου φύλλου

**Σε  48ωρη απεργία στην ΕΡΤ και στα Δημοτικά Ραδιόφωνα από τη Δευτέρα ως την Τετάρτη προχωρούν η ΠΟΕΣΥ και η ΠΟΕΠΤΥΜ . Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία σε ΑΠΕ  και γενική Γραμματεία..

***Συνάντηση με το νέο υπουργό επικρατείας, Π. Καψή, ο οποίος παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ του ΔΟΛ, ζητούν πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου την Τρίτη, οι εργαζόμενοι  δημοσιογράφοι στα δημόσια ΜΜΕ.
** Διαβούλευση  με τη Forthnet,  μέσω επιτροπής που θα οριστεί αποφάσισε  το ΔΣ της  ΕΡΤ σχετικά με οικονομικές εκκρεμότητες μεταξύ των δύο εταιρειών.
**Τα ντέρμπι κορυφής Μπάγερν-Βέρντερ και Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντκ κλέβουν σήμερα την παράσταση, στη Bundesliga στα αθλητικά κανάλια του ΟΤΕ TV. Στο Ιταλικό πρωτάθλημα ξεχωρίζουν οι εντός έδρας μονομαχίες της Γιουβέντους με την Τσεζένα στο Τορίνο και της Νάπολι με τη Λέτσε .

Δεν υπάρχουν σχόλια: