1.11.11

Στο άρθρο 99 η Leo Burnett



Δικαστική ανατροπή στην υπόθεση Leo Burnett- Publicis.  Το πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την 983 απόφαση του (26.10.2011)  αποδέχθηκε την αίτηση της διαφημιστικής εταιρείας Leo Burnett για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, την ίδια ώρα που η μητρική της διαμήνυσε την περασμένη βδομάδα πως θα την οδηγήσει σε πτώχευση.


Στην απόφαση αναφέρεται πως “πρέπει να απαγορευτεί οποιαδήποτε διάθεση περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας” και “να απαγορευτεί  η ατομική ή συλλογική  αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος της Leo Burnett, η κήρυξη της «σε κατάσταση πτωχεύσεως, η λήψη σε βάρος της ασφαλιστικών μέτρων και η έκδοση προσωρινή διαταγής» σε βάρος της μέχρι «την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, «που θα επικυρώνει ή μη τη συμφωνία μεταξύ της αιτούσας και των πιστωτών».


Η ουσία της δικαστικής αυτής απόφασης εξετάζεται από τα ενδιαφερόμενα Μέσα  Ενημέρωσης που κινδυνεύουν να καταγράψουν  ζημιές από τις απαιτήσεις της Leo Burnett που δεν θα εξοφληθούν, στην περίπτωση που ισχύει η απόφασης της μητρικής της εταιρείας Publicis. Ο γαλλικός όμιλος ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει το περασμένο Καλοκαίρι να προχωρήσει σε συμφωνία με τα ΜΜΕ για “κούρεμα” των απαιτήσεων τους έναντι της  Leo Burnett  με αντάλλαγμα την παραίτηση από τις «επιστροφές» αίφνης άλλαξε πολιτική. Διαμήνυσε πως δεν πρόκειται να πληρώσει τους οφειλέτες, προκαλώντας σοβαρό πρόβλημα στα ΜΜΕ τα οποία και υπολόγιζαν σε αυτά τα χρήματα και τώρα αντιμετωπίζουν και νέα προβλήματα ρευστότητας. Πέντε  τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας σε επιστολή τους,  καλούν τη  Publicis  να τηρήσει τη συμφωνία διαφορετικά θα προσφύγουν στα δικαστήρια εντός Ελλάδος, στην ευρωπαϊκή ένωση, αλλά και στους θεσμούς όπου έχει παρουσία η γαλλική πολυεθνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: