17.11.11

Σε 3D το Μίλαν –Μπαρτσελόνα από τη nova




Μετά την Υψηλή Ευκρίνεια οι  τρισδιάστατες μεταδόσεις έρχονται και στην Ελλάδα. Εν μέσω  της σκληρής ύφεσης , η Nova επιχειρεί την επόμενη Τετάρτη 23 Νοεμβρίου να  κάνει την πρώτη 3D τηλεοπτική μετάδοση στη χώρα, με τον αγώνα Champions League Μίλαν-Μπαρτσελόνα.

Οι συνδρομητές Nova έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον αγώνα σε τρισδιάστατη εικόνα και ολοζώντανα χρώματα, δίνοντας τους την αίσθηση ότι βρίσκονται στην καρδιά της αγωνιστικής δράσης. Οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την παρακολούθηση της 3D μετάδοσης είναι τέσσερις. Ο συνδρομητής να έχει  ενεργή σύνδεση Nova,  να διαθέτει  τον Υψηλής Ευκρίνειας αποκωδικοποιητή 831 ή PVR 865,  τηλεόραση με 3D δυνατότητα θέασης,  και τα ειδικά τρισδιάστα γυαλιά 3D θέασης. Ο αγώνας θα προβληθεί στη θέση 250 του EPG (Electronic Programming Guide) και θα είναι διαθέσιμος σε όλους τους συνδρομητές Nova.  Θυμίζουμε πως στη Μ. Βρετανία το BSkyB από το Ιανουάριο του 2010 έκανε το τρισδιάστατο βήμα με τους αγώνες της Premier League.

Η παραγωγή της συγκεκριμένης μετάδοσης θα γίνει από την UEFA και θα διανεμηθεί σε διάφορα συνδρομητικά δίκτυα σε όλη την Ευρώπη. Είναι μάλλον ένας πανευρωπαϊκός συντονισμός ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του επόμενου Καλοκαιριού στο Λονδίνο, όπου μεταξύ άλλων προβλέπονται 3D μεταδόσεις των τελετών  Έναρξης και Λήξης, του  στίβου,  της γυμναστική των καταδύσεων  και της κολύμβησης.  Για την πρώτη ζωντανή μετάδοση σε High Definition 3D στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων συνεργάζονται η  Panasonic η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) και η Υπηρεσία Αναμετάδοσης Ολυμπιακών Αγώνων (OBS). Είναι προφανές πως το στοίχημα για την ΕΡΤ που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης των Ολυμπιακών αγώνων, είναι σημαντικό, αν και η κυβέρνηση δεν το έχει αντιληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: