27.10.11

Στη Δικαιοσύνη για τα δάνεια του Alter



Εισαγγελική έρευνα για το Alter. Ο οικονομικός εισαγγελέας οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή όσα ανέφερε για το θέμα ο πρωθυπουργός στην ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όταν διατύπωσε το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τράπεζες που δίνουν δάνεια σε τηλεοπτικό σταθμό που χρωστά 500 εκατ. ευρώ και να μη δίνουν δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις;»
Η έρευνα  ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ευγενία Κυβέλου, με την εντολή να διαπιστώσει αν τα δάνεια προς τον τηλεοπτικό σταθμό χορηγήθηκαν νόμιμα και να εξακριβώσει αν υπήρξε μέριμνα για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που ήρθαν σε συμφωνία με το κανάλι.  Η  εισαγγελέας καλείται ακόμη να ερευνήσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της απιστίας εκ μέρους των στελεχών των Διοικητικών Συμβουλίων  των τραπεζών με ηθικούς αυτουργούς τα αρμόδια στελέχη του σταθμού.

Η πλευρά του μετόχου Γιώργου Κουρή φαίνεται να υποδέχεται …θετικά την εισαγγελική έρευνα,  καθώς η πλευρά του μετόχου του Alter σε κείμενο που αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα στην «Αυριανή» θα δηλώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως «επιτελούς θα γίνει γνωστό που πήγαν τα δάνεια που χορηγήθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό». Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο με δεδομένο πως η εταιρεία Ελεύθερη Τηλεόραση έχει υπαχθεί στους όρους του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα και βρίσκεται σε διαβουλεύσεις  με τους πιστωτές της. Η μετοχή της εταιρείας βρίσκεται εδώ και καιρό, εκτός διαπραγμάτευσης του ΧΑΑ, ενώ υπάρχει και η εκκρεμότητα της πληρωμής του συνόλου των εργαζομένων. Με βάση την ενημέρωση που υπάρχει στην ΕΣΗΕΑ σήμερα  πρέπει να πληρωθούν, για τον Αύγουστο 73 απλήρωτοι δημοσιογράφοι, επί του συνόλου των 197.

Δεν υπάρχουν σχόλια: