15.10.11

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για θρύλο




Κατεβάζουν ρολά στην κρατική ραδιοτηλεόραση, την τελευταία στιγμή θα κριθεί τι θα γίνει με τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ντόρντμουντ την επόμενη Τετάρτη.   Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ , έχοντας την υποστήριξη της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΣΠΕΡΤ προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ως τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη είναι προγραμματισμένη η απεργία της ΠΟΣΠΕΡΤ. Την Τετάρτη και την Πέμπτη η ομοσπονδία των εργαζομένων στην ΕΡΤ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας που είναι πιθανό να επηρεάσουν τη μετάδοση του αγώνα του Ολυμπιακού.

Το τι θα γίνει  θα αποφασιστεί  σχεδόν λίγο πριν τον αγώνα , αφού την Τρίτη θα στηθεί η παραγωγή για τη μετάδοση του ματς στο εξωτερικό. Μέχρι τότε θα κρατήσουν οι διαβουλεύσεις για το αν θα ισχύσει το ενιαίο μισθολόγιο και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, ή αν η συγκεκριμένη εταιρεία θα υπαχθεί στο καθεστώς των ΔΕΚΟ του χρηματιστηρίου, όπως είναι και το αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ. Η κυβέρνηση διοχετεύει πως προτίθεται να εξαιρέσει από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου μόνο τους  δημοσιογράφους, κι αν ισχύσει κάτι τέτοιο τα ρολά στην ΕΡΤ θα είναι για καιρό, όπως λένε οι εργαζόμενοι.

Οι δημοσιογράφοι τώρα που εργάζονται στο Ραδιομέγαρο  κατεβαίνουν σήμερα στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος , για  να  μεταδώσουν διαδικτυακά  ένα «αδιαμεσολάβητο απεργιακό δελτίο  ειδήσεων « χρησιμοποιώντας το web tv  του ΑΠΕ  και το dimosiografoiert.blogspot.com Την ερχόμενη Δευτέρα   στις 2 το μεσημέρι  στον 3ο όροφο της  ΕΣΗΕΑ  οι εργαζόμενοι σε  όλα τα Δημόσια  Μέσα δίνουν συνέντευξη τύπου , με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις  Το επόμενο ραντεβού είναι για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου την Τρίτη  στις 11.00  έξω από την ΕΣΗΕΑ με  πορεία προς την Bουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: