6.5.11

Short stories(06.05)




**«Εντολή» διακοπής των ποδοσφαιρικών αγώνων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο , Γ. Πεταλωτή προς την κρατική ραδιοτηλεόραση. «Η ΕΡΤ θα σταματήσει τη μετάδοση κάθε αγώνα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, εάν σε αυτόν παρατηρηθούν φαινόμενα βίας, αποσύροντας κάθε υποχρέωσή της απέναντι στην ομάδα».

**Δεν πέρασε η πρόταση του Πάνου Σόμπολου για την υπογραφή σύμβασης με μειώσεις 10% που συναντούσε την αποδοχή της ΕΙΗΕΑ. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απέρριψε το σχέδιο αυτό, επαναφέροντας τη συζήτηση για το σενάριο των «μηδενικών αυξήσεων- μηδενικών απολύσεων». Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει και το διασωματειακό.

**Παρέμβαση του πρωθυπουργού για τα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Μετά την αποκάλυψη του Σκάι για διάταξη σε νόκου που επιτρέπει σε οργανισμό συλλογικής διαχείρισης να εκπροσωπεί καλλιτέχνες, χωρίς συμβάσεις,  ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την επανεξέταση του νομικού καθεστώς για τα πνευματικά και τα συγγενικά δικαιώματα.

**Προς αναστολή έκδοση για το «Esquire» της ΙΜΑΚΟ. Το περιοδικό θα αντικατασταθεί από ελληνική έκδοση, με άλλο όνο,α

**Και σε Υψηλή ευκρίνεια θα μεταδοθούν από τη Nova οι έξι αγωνιστικές των play off , ανάμεσα σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου.  

**Την αναμέτρηση Manchester United - Chelsea που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή  στην Premier League θα μπορούν να παρακολουθήσουν αυτή την Κυριακή (Νovasports 1 & Novasports HD) οι συνδρομητές της Nova.

**Τη δυνατότητα σε εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου να έχουν πρόσβαση στην τηλεοπτική κληρονομιά και ιστορία της Ευρώπης μέσα από την τηλεοπτική εικόνα αναδεικνύει ο δικτυακός τόπος www.euscreen.eu, που αποτελεί το ορατό αποτέλεσμα του ευρωπαϊκού προγράμματος Euscreen

**Τις τεχνικές προσφορές για τη ραδιοφωνική έρευνα μέτρησης του ραδιοφώνου, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ  άνοιξε η αρμόδια επιτροπή της ΑΕΜΑΡ. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν  το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η GfK Hellas και η κοινοπραξία Focus/MRB.

Δεν υπάρχουν σχόλια: