21.5.11

Στη "δίνη" του Alter



Το ζήτημα της επαναλειτουργίας ή όχι του Alter  είναι κρίσιμο για την πορεία της αίτησης της Ελεύθερης Τηλεόρασης περί  ένταξης στο άρθρο 99 του νόμου 3588/2007. Η σημερινή γενική συνέλευση των εργαζομένων, που είναι προγραμματισμένη για τις 10.30 το πρωί, είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του σταθμού.
Οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιανουάριο έχοντας  λάβει μόνο το δώρο του Πάσχα  και το 24% ενός μισθού (Μαρτίου), αναμένουν μια πρόταση που θα αποτελέσει την εγγύηση για την επαναλειτουργία του σταθμού.  Πρόκειται για 666 εργαζόμενους που συνδέονται σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και άλλοι που έχουν  περιφερειακή  συνεργασία.  Στην αίτηση που κατέθεσε η τηλεοπτική εταιρεία, πέρα από τα οικονομικά στοιχεία που συνοδεύουν το «σχέδιο αναδιοργάνωσης»,  αναφέρεται   «στην κοινωνική σημασία του σταθμού»   δηλώνοντας  πως «η εξακολούθηση λειτουργίας του», «αποτελεί όρο βιώσιμης ύπαρξης μιας σειράς ανεξάρτητων  επαγγελματικών , ατομικών επιχειρήσεων  και προσωπικών εταιρειών».
Υπάρχουν και οι επιπτώσεις για τη διαφημιστική αγορά. «Με δεδομένο το σημαντικό εύρος  των υποχρεώσεων του σταθμού έναντι των διαφημιστικών εταιρειών καθίσταται προφανές ότι ενδεχόμενη αδυναμία του σταθμού να εξακολουθήσει τη λειτουργία του θα είχε δραματικές επιπτώσεις στη διαφημιστική αγορά», σημειώνεται στην αίτηση, πλήττοντας αναπόφευκτα  και τα υπόλοιπα τηλεοπτικά δίκτυα. Οι παρενέργειες επεκτείνονται και στην τραπεζική αγορά , αλλά και στο ελληνικό δημόσιο  όπως και στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις  του τηλεοπτικού σταθμού. Θυμίζουμε πως στις υποχρεώσεις  των 483,2 εκατ. ευρώ,  περιλαμβάνονται πληρωτέες επιταγές ύψους 225,4 εκατ. ευρώ , οφειλές προς τις τράπεζες ύψους  219,2 εκατ, ευρώ, προς τους προμηθευτές 12 εκατ. ευρώ, προκαταβολές πελατών, 5  εκατ. ευρώ,  δημόσιο 8 εκατ. ευρώ, ασφαλιστικοί οργανισμοί 6,5 εκατ, ευρώ, εργαζόμενοι 3,4 εκατ. ευρώ και leasing 0,2 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: