26.10.10

Domino Effect ή...




Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο του domino effect στην ελληνική τηλεοπτική αγορά. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας των χρεών τηλεοπτικού σταθμού προς τράπεζες, διαφημιστικές και ελληνικό δημόσιο επηρεάζουν άμεσα και τους υπόλοιπους παίχτες . Και αυτό διότι γιατί με τις διαφημιστικές εταιρείες έχουν συνεργασία και άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί γεγονός , που μπορεί , σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης να επηρεάσει την πορεία τους. Παράλληλα όμως  το κεντρικό ζήτημα είναι η διάσωση των θέσεων εργασίας  του συγκεκριμένου σταθμού και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται οι συζητήσεις για την έκδοση ενός κοινοπρακτικού δανείου.


**Σε μεταδόσεις αγώνων ξένων πρωταθλημάτων , με την υποστήριξη εταιρείας στοιχήματος , προσανατολίζεται  αθλητικό site, το επόμενο χρονικό διάστημα. 

 
Short stories

**Ζήτημα παραίτησης από την προεδρία της ΕΙΗΕΑ έθεσε  ο Σταύρος  Ψυχάρης, σε επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ,  την περασμένη Παρασκευή.  Στην επιστολή αναφέρεται πως «όλοι περνάμε δύσκολες ώρες» , αλλά δεν αποκηρύσσει τη συζήτηση περί Συλλογικής  Σύμβασης Εργασίας.  Επίσης διευκρινίζει πως δεν επρόκειτο να εμπλακεί σε κάποια σύγκρουση.

**«Ο φόρος κατά την εκτίμηση μου δεν θα εφαρμοστεί» δηλώνει ο Γρηγόρης Αντωνιάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδας  μιλώντας στο «Marketing Week»  Το μήνυμα που στέλνει προς τους υπόλοιπους διαφημιζόμενους είναι πως η  «μέχρι στιγμής πρόβλεψη για την πληρωμή του φόρου στα τηλεοπτικά πλάνα των προϊόντων δεν απαιτείται πλέον να γίνεται.»

**Έως τις 4 Νοεμβρίου  θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι  να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για τις 304 θέσεις  από τις  συνολικά 700 εκτάκτου προσωπικού της ΕΡΤ. Η χθεσινή προκήρυξη που προβλέπει , μεταξύ άλλων θέσεις για 171 δημοσιογράφους , δημοσιεύτηκε στα «Νέα» και εκκρεμεί το δεύτερο σκέλος του διαγωνισμού  που θα γίνει με κριτήρια που θα θέσει το ΑΣΕΠ. 

**Τα ζητήματα  της συγκεκαλυμμένης διαφήμισης και της υπέρβασης του ορίου μετάδοσης διαφημίσεων επανέρχονται , στο ΕΣΡ. Επί των θεμάτων καλούνται σε απολογία το Mega και το Star.

**Συνάντηση αποτίμησης των εξελίξεων στα ΜΜΕ , στις  8.00 το βράδυ απόψε προγραμματίζει η Διακλαδική Πρωτοβουλία εργαζομένων ανέργων στα ΜΜΕ.

**Η τηλεόραση του Σκάι επέλεξε χθες να μην μεταδώσει ζωντανά τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, προγραμματίζοντας την, να την προβάλει μετά τα μεσάνυχτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: