22.10.10

Μόνο στις τηλεοπτικές εταιρείες τα πρόστιμα , όχι στους μετόχους



Προδικαστική απόφαση «σταθμός» για τα πρόστιμα του ΕΣΡ , από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.  Τα πρόστιμα του συμβουλίου πρέπει να επιβάλλονται μόνο στις τηλεοπτικές  εταιρείες και όχι στους μετόχους αυτών κρίνει το ευρωπαϊκό δικαστήριο.  Αιτία η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την  «Ίδρυμα Τύπου» για πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ  που  επιβλήθηκε  στο Star Channel , αλλά και στην ίδια την εταιρεία που ήταν μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού.

Το Δικαστήριο εκτίμησε ,  σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, πως  ο ελληνικός νόμος «προβλέπει τη θεμελίωση ευθύνης των μετόχων ανώνυμης τηλεοπτικής εταιρείας προκειμένου αυτοί να λαμβάνουν μέτρα για την τήρηση από την εταιρία των εθνικών κανόνων δικαίου και δεοντολογίας, παρά το γεγονός ότι οι αναγνωριζόμενες σε αυτούς εξουσίες στο πλαίσιο των οργάνων της εταιρίας δεν τους παρέχουν στην πράξη τη δυνατότητα αυτή» .Έτσι «προτρέποντας τους μετόχους να συνάψουν συμμαχίες, ο νόμος έχει αποτρεπτικό αποτέλεσμα για τους επενδυτές από άλλα κράτη μέλη και επηρεάζει την πρόσβασή τους στην αγορά μετοχών των εν λόγω εταιριών». «Το αποτρεπτικό αυτό αποτέλεσμα», σύμφωνα με το δικαστήριο «μολονότι αποβαίνει σε βάρος τόσο των Ελλήνων επενδυτών όσο και των επενδυτών από άλλα κράτη μέλη, είναι σημαντικότερο για τους τελευταίους, επειδή δεν είναι ενήμεροι των εξελίξεων στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και δυσκολεύονται περισσότερο να τις παρακολουθήσουν. «

Κατά το ευρωδικαστήριο  «το να υποτεθεί ότι όλοι οι μέτοχοι ανώνυμης εταιρείας είναι δημοσιογράφοι συνιστά άρνηση της ίδιας της ελεύθερης κυκλοφορίας των κεφαλαίων, η οποία αφορά και τις επενδύσεις με μοναδικό σκοπό την τοποθέτηση χρημάτων χωρίς πρόθεση ασκήσεως επιρροής στη διαχείριση και τον έλεγχο της επιχειρήσεως».

**Πανούτσος –Καρπετόπουλος με Nova Derby
 Αφιέρωμα στα ντέρμπι Παναθηναϊκός Ολυμπιακός από τη Nova.  μπορεί αυτή την Κυριακή τα βλέμματα είναι στη μεγάλη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, όμως είναι μάλλον μόνη η αρχή. Η Nova  από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου  έως και την Παρασκευή 29,θα προβάλλει από το Novasports2 η ημίωρη εκπομπή NOVA Derby , με τους Αντώνη Πανούτσο και Αντώνη Καρπετόπουλο  η οποία είναι  αφιερωμένη στον αγώνα του Σαββάτου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.  Επίσης το Σάββατο 30 Οκτωβρίου  στις 17.30 , λίγο πριν την έναρξη του αγώνα  θα ξεκινήσει η εκπομπή NOVA Derby-Pre Game Show από το Novasports1-Novasports HD.Μετά το τέλος  της αναμέτρησης του αγώνα ,θα ολοκληρωθεί το αφιέρωμα με την εκπομπή NOVA Derby-Post Game Show.
** «Σήριαλ» με φωτογραφίες από τις προσωπικές στιγμές παρουσιάστριας με το σύντροφο της. Σύμφωνα με πληροφορίες , ένας παπαράτσι , απαθανάτισε τις φωτογραφίες αυτές , τις οποίες προτείνει σε διάφορα περιοδικά , για να τις δημοσιεύσουν. Το ερώτημα είναι αν τα Μέσα ενημέρωσης θα σεβαστούν την προσωπική ζωή της παρουσιάστριας, ή όχι.
Short stories
**Ερώτηση για τα μέτρα  στήριξης των εργαζομένων στην «Απογευματινή»  κατέθεσε στους υπουργούς εργασίας και πολιτισμού , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Παναγιώτης Λαφαζάνης
**Την εκτίμηση πως ο ειδικός φόρος τηλεόρασης , που έχει ψηφιστεί δεν θα εφαρμοστεί, εκτιμά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαφημιστικών Εταιρειών Γρηγόρης Αντωνιάδης συνέντευξη του  στο «Marketing Week» η οποία θα δημοσιευθεί την επόμενη  Δευτέρας
**Στην εισαγγελία πρωτοδικών , και η ιστορία των εικονικών τιμολογίων τηλεοπτικού σταθμού, σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ της «καθημερινής». Η υπόθεση εξετάζεται σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ.
**Δημόσια διαβούλευση  για τα Μέσα ενημέρωσης στο Internet από τα υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτισμού Τουρισμού, στο www.opengov.gr Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αποστέλλει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου τις προτάσεις του.

**Με 4 μεταδόσεις συνεχίζει τοConn-x TV τη μετάδοση των αγώνων του κυπέλλου Ελλάδας  από  την Τρίτη 26 έως και Πέμπτη 28 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τις αναμετρήσεις  ΟΦΗ-Ολυμπιακός Βόλου, Εθνικός Αστέρας-SKODA Ξάνθη, Εθνικός-Λάρισα, ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης, Κοζάνη-Παναθηναϊκός, Ηλιούπολη-Ολυμπιακός, Τρίκαλα-Αρης, Εορδαϊκός-ΠΑΟΚ και Πανθρακικός-ΑΕΚ.


**Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέου, στο Μιχάλη Μελισσίδη και στο «Σκάι Goal» αυτού του Σαββάτου. Καταθέτει την άποψή του για τα στημένα παιχνίδια, για τους «αντιπάλους» του, τους παράγοντες της Σούπερ Λιγκ και το «θαύμα» του Ολυμπιακού Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: