12.7.10

Συγχώνευση Forthnet Media Holding με NetMed Hellas

Εποχή συγχωνεύσεων και στη συνδρομητική τηλεόραση. Η «νέα», Forthnet Media Holding (FMH) προχωράει στην απορρόφηση της NetMed Hellas, μιας από τις δύο «παλιές» εταιρείες του ομίλου NetMed NV . Το σχετικό σχέδιο απορρόφησης της πρώτης από τη δεύτερη καταχωρήθηκε στις 8 Ιουνίου στη νομαρχία ενώ προηγήθηκε πέρυσι η απορρόφηση της εταιρείας Τηλέδραση από την FMH .

Η FMH ξεκίνησε με μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ πριν από δύο χρόνια στις 23 Απριλίου . Ο κύκλος εργασιών της στην πρώτη της υπερδωδεκάμηνη χρήση ανήλθε σε 126 χιλ. ευρώ εμφανίζοντας ζημιές 10.361.086 ευρώ . Η προς απορρόφηση NetMed Hellas , έχει βέβαια κατά πολύ υψηλότερο τζίρο , στα 114.6976.778 ευρώ και κέρδη προ φόρων 21.350.800 ευρώ. Το 2009 απασχολούσε 200 άτομα και η καθαρή της θέση στο τέλος του ίδιου έτους έφτανε τα 105.626.129 ευρώ . Ο ρόλος της NetMed Hellas είναι καθοριστικός, όλα αυτά τα χρόνια. Εκτός των άλλων θυμίζουμε πως διεκδικεί από τις ΠΑΕ το ποσό των 135 εκατ. ευρώ , πλέον τόκων και αποσβέσεων και την αποκατάσταση της περιουσιακής και ηθικής ζημιάς , από το «σπάσιμο» των σχετικών συμβολαίων την εποχή της Alpha Digital, πριν από 10 χρόνια.


Όπως διαφαίνεται, η FMH θα είναι η εταιρεία που σταδιακά θα απορροφήσει τον όμιλο NetMed NV, ο οποίος ελέγχει τη συνδρομητική τηλεόραση σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι κινήσεις αυτές αναδιάρθρωσης των εταιρειών της NetMed NV γίνονται παράλληλα με τις συζητήσεις που διεξάγει η Forthnet με τη HOL του Σωκράτη Κόκκαλη για συνεργασία, αποκλειστικά στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Το «δέντρο» της FMH

Δώδεκα εταιρείες συγκροτούν ως σήμερα τον όμιλο Forthnet Media Holding
Πρόκειται για τις : Intervision (100%, Ολλανδία), NetMed NV (100% Ολλανδία ), Myriad Development BV (100%, Ολλανδία), Dikomo Investments Sarl (100% Λουξεμβούργο), Tiledrasi SA (100%, Λουξεμβούργο), Multichoice Holdings Cyprus Ltd ( 69,02% Κύπρος), Multichoice (CyprusP Public Company LTD (35,19%, Κύπρος) NetMed Hellas (96,39%, Ελλάδα)
Multichoice Hellas (100%, Ελλάδα), NetMed AE (100%, Ελλάδα) , Syned (100%, Ελλάδα) και Ad Value (100%, Ελλάδα)


** «Διαζύγιο» ΑΝΤ1 – Στεφανίδου. Ο τηλεοπτικός σταθμός αποφάσισε να μην συνεχίσει τη συνεργασία του με την παρουσιάστρια καθώς δεν κατέληξαν εγκαίρως σε συμφωνία για το ύψος των αποδοχών της. Ο σταθμός προ 2μηνου πρόταση για μείωση της αμοιβής κατά 10%.

**Διεθνή διαγωνισμό για την στατιστική κάλυψης αθλητικών γεγονότων αγώνων και εκπομπών προκήρυξε η ΕΡΤ, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η διάρκεια της σύμβασης είναι ένα έτος με δικαίωμα παράτασης για ένα ακόμη και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν προσφορές ως τις 25 Αυγούστου.

** Στον κύκλο συμφερόντων του Γιώργου Κουρή πέρασε το 75% του τηλεοπτικού σταθμού Τηλεφώς. Στόχος του επιχειρηματία είναι ο σταθμός να ξεκινήσει άμεσα να μεταδίδει πρόγραμμα με ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές.


Short Stories

Η ΕΡΤ παραμένει στον ανταγωνισμό!

Οι 1.047 συμβασιούχοι κόστιζαν στην ΕΡΤ περίπου 29 εκατ. ευρώ . Και το επόμενο διάστημα η ΕΡΤ θα προκηρύξει το 70% των θέσεων –εφαρμόζοντας την οδηγία Ραγκούση – Παπακωνσταντίνου, συνεπώς περίπου 300 θέσεις εργασίας στην ΕΡΤ χάνονται οριστικά. Αντιθέτως συνεχίζουν ως και τώρα τ- το μόνο πρόγραμμα – το «Στην Υγεία μας» προς 1,8 εκατ, ευρώ , πλέον ΦΠΑ το χρόνο , ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά για τη σύμβαση με τον Ολυμπιακό και την Ξάνθη, που η σημερινή διοίκηση κληρονόμησε από την προηγούμενη. Εδώ το ζήτημα δεν είναι τόσο πολύ του κ. Γαμπρίτσου όσο της ίδιας της κυβέρνησης. **Θα περίμενε κανείς πως σε μια τέτοια συγκυρία θα στάθμιζε το κόστος για τις δύο αυτές συμβάσεις . Για παράδειγμα στέλεχος της ΕΡΤ υποστήριζε πως με τα χρήματα θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στο πρόγραμμα ή ακόμη και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.** Ούτε οι ομάδες θα έχαναν τα χρήματά τους , αφού η NetMed, με τις τελευταίες της κινήσεις κατέστησε σαφές πως είναι διατεθειμένη να παίξει το ρόλο του βασικού χρηματοδότη του πρωταθλήματος της SuperLeague . **Αλλά και η ΕΡΤ θα μπορούσε να αντικρούσει την κατηγορία πως παρά την αλλαγή της κυβέρνησης, εξακολουθεί να παίζει στο πεδίο του ανταγωνισμού , χρησιμοποιώντας το ετήσιο ανταποδοτικό τέλος .Την περίοδο αυτή η ΕΡΤ, την ίδια ώρα που οι ιδιώτες κυνηγούν τα έσοδα, μετατρέπεται σε ένα πολύ πλούσιο οργανισμό , με ετήσια έσοδα από τους πολίτες που ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ, έχοντας όμως πολύ υψηλό κόστος λειτουργίας και προγράμματα χωρίς ταυτότητα. Στην εποχή του ΔΝΤ είναι υποχρέωση της κυβέρνησης, να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: