11.6.10

Ελλάδα- ΗΠΑ σε High Definition

Ο φιλικός αγώνας μπάσκετ Ελλάδας—ΗΠΑ στις 25 Αυγούστου είναι ο πρώτος που θα μεταδώσει σε υψηλή ευκρίνεια η Nova, από το novasports1 . Η nova από την 1η Σεπτεμβρίου δηλώνει πως θα είναι έτοιμη να κάνει μεταδόσεις σε High Definition ενός μικρού μπουκέτου με το Novasport HD , το Eurosport HD και το Novacinema HD , αλλά και παραγωγές αγώνων του πρωταθλήματος της SuperLeague σε High Definition .


Για τη λήψη του σήματος είναι απαραίτητη αγορά νέου δέκτη (Full HD) τον οποίο θα προσφέρει η Nova , ενώ ακόμη δεν υπάρχει απόφαση για το κόστος της νέας υπηρεσίας. Οι HD μεταδόσεις του novasports1, σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρείας συνδρομητικής τηλεόρασης, περιλαμβάνουν την παραγωγή και μετάδοση ενός ή και δύο αγώνων της SuperLeague ,παράλληλα με την αναλογική προβολή τους στο μπουκέτο. Ακόμη αγώνες από τη Premier League, το Champions League και το Europa League . Το δεύτερο κανάλι είναι το Eurosport HD, με το ήδη γνωστό του περιεχόμενο στην Ελλάδα, και το τρίτο είναι το Novacinema HD, έχοντας συμφωνίες για την προβολή των ταινιών όλων των μεγάλων αμερικάνικων στούντιο (FOX, Universal, Paramount , Disney , Warner Bros) , αλλά και δύο ελληνικές εκπλήξεις. Την προβολή των ταινιών «Ψυχή βαθιά» και η «Κληρονόμος» με τη Σμαράγδα Καρύδη σε HD.

Είναι ένα μεγάλο βήμα για την ελληνική τηλεοπτική αγορά Ο Σκάι το επιχείρησε στο Internet , μέσω του www.wooop.gr η Nova στη συνδρομητική τηλεόραση, ενώ αντιθέτως για δεύτερη φορά , μετά τους Ολυμπιακούς του 2008 η ΕΡΤ χάνει αυτή την ευκαιρία, έχοντας τα δικαιώματα του Μουντιάλ.



Αναμένοντας το Σκάι

Εν αναμονή των κινήσεων του Σκάι, είναι η nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της SuperLeague . O αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος , απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «η Nova συζητάει όλες τις νέες εξελίξεις που υπάρχουν». Σύμφωνα με τη σύμβαση, η SuperLeague είναι εκείνη που θα απευθυνθεί στη Forthnet που έχει το δικαίωμα πρώτης επιλογής για την αγορά του αγώνα του Σαββάτου, ενώ ανοικτό παραμένει ακόμη το ζήτημα της ελεύθερης μετάδοσης των στιγμιότυπων κάθε αγωνιστικής.


** Συσσωρευμένες ζημιές ύψους 119 εκατ. ευρώ για την ΕΡΤ ! Το 2009 οι ζημιές της ανήλθαν σε 18,2 εκατ. ευρώ, έναντι 4,8 εκατ. ευρώ το 2008. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 345


** Στο επίκεντρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων το ψηφιακό μέρισμα την επόμενη βδομάδα. Στις 17 και 18 Ιουνίου, η ΕΕΤΤ πραγματοποιεί το 5ο Διεθνές Συνέδριό της ΕΕΤΤ, με θέμα «Δίκτυα Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς: Για τον Πολίτη και την Οικονομία».

**Σε ανανέωση των συμβολαίων του με το δίδυμο των Γιώργου Καραμέρου – Σπύρου Χαριτάτου προχώρησε ο ΑΝΤ1 , χωρίς όμως να αναφέρει τη χρονική διάρκεια. Η επιτυχία , στα ποσοστά των δύο, φέρνει ως πιθανούς ανταγωνιστές , το ζεύγος Σκορδά- Λιάγκας στο Mega.

short stories

«Πνίγοντας» τα θέματα

Υπάρχει άλλη μία ακόμη οπτική σε αυτή την κρίση του Τύπου. Η πτώση στις κυκλοφορίες των εφημερίδων , δεν οφείλεται μόνο στο ΔΝΤ ή στην έκρηξη της τεχνολογίας που προσφέρει δωρεάν πληροφόρηση. Υπάρχει κάτι άλλο πιο ουσιαστικό. Η συζήτηση για την ποιότητα της πληροφόρησης στην Ελλάδα, αποφεύγεται συστηματικά, για προφανείς λόγους. Ο κόσμος αποστρέφεται τις εφημερίδες, διότι δεν έχουν κάτι να του προσφέρουν. Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μια έκρηξη εφημερίδων που είτε ανοίγουν και κλείνουν , χωρίς να διατηρούν πραγματικές θέσεις εργασίας, είτε άλλες που εξυπηρετούν διαπλεκόμενες ιστορίες και συμφέροντα. Στη διαδρομή αυτή η ερευνητική δημοσιογραφία έχει χαθεί. Ακόμη και τώρα, στην εποχή των αποκαλύψεων της Siemens , οι προσεκτικοί αναγνώστες γνωρίζουν πως τα πολιτικά πρόσωπα που είναι σήμερα στα «μανταλάκια» , προ δεκαετίας, όταν δημοσιεύονταν για πρώτη φορά τα «ανθραγαθήματά» τους , σε απόλυτη συνεννόηση με εκδότες και διευθυντές «εξαφάνιζαν» και τα θέματα και τους δημοσιογράφους. ** Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί φωνάζουν πως δεν έχουν πλέον χρήματα. Όμως την ίδια ώρα προχωρούν σε συμφωνίες με νέους αστέρες, ή ενώ διακόπτουν τη συνεργασία με τους χαμηλόμισθους, επιμένουν σε καμένα επώνυμα τηλεοπτικά πρόσωπα. Αυτό που δεν έγινε κατανοητό είναι πως για την σημερινή κατάσταση στην ιδιωτική τηλεόραση δεν φταίει το ΔΝΤ, ή οι εργαζόμενοι. Αυτή τη διαπλεκόμενη αγορά, με τους δημοσιογράφους των 30.000 ευρώ, τα 55 σήριαλ ετησίως , τους 7 σταθμούς εθνικής εμβέλειας , τα μυθικά ποσά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα την εισηγήθηκαν τα ακριβοπληρωμένα στελέχη και την ενέκριναν οι ιδιοκτήτες. Τώρα λένε πως την κρίση πρέπει να την πληρώσουν οι άλλοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: