23.6.09

Σαν χριστιανός και ορθόδοξος ...

Είναι λίγο δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως ορίζεται ο καλός χριστιανός. Μπορεί να είναι εκείνος που ευεργετεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ίδια ώρα απολύει 450 εργαζόμενους. Αν κρίνουμε από τη σιωπή της Εκκλησίας, σίγουρα μπορεί.

Η απόφαση του ζεύγους Αγγελόπουλου να κλείσει τα ΜΜΕ της και να στείλει στην ανεργία ένα τόσο μεγάλο αριθμό εργαζομένων, δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό μόνο στους εργαζόμενους . Ο "ξαφνικός θάνατος" για να δανειστούμε και έναν όρο από το ποδόσφαιρο αφορά όλους τους εμπλεκόμενους.

Το λουκέτο στο City και τον "Ε.Τ" εισάγει νέα ήθη στο χώρο του Τύπου. Αν ένας εκδότης είναι σε θέση να κλείνει τέτοιες επιχειρήσεις του, επειδή "δεν απέδωσε το project", τότε είναι η πλευρά της εργοδοσίας που υπερβαίνει την κόκκινη γραμμή. Εδώ βέβαια αξίζει κανείς να σημειώσει πως τουλάχιστον οι περισσότεροι από τους κανονικούς εκδότες, δεν έχουν την ίδια αντίληψη.

Αν, τώρα, βέβαια, οι ιδιοκτήτες δηλώνουν πως θα κλείσουν τις εφημερίδες τους, ο δρόμος είναι ανοικτός. Αν θέλουν να τις δουλεύουν χωρίς δημοσιογράφους επίσης, πιστεύοντας πως έτσι θα μπορούν να έχουν ακόμη αναγνώστες. Οι δημοσιογράφοι θα μετακινηθούν στο Internet (απλήρωτοι ή κακοπληρωμένοι στην καλύτερη περίπτωση) και οι εκδότες μόνοι τους με το στρατό των αρθρογράφων και των αποφοίτων από τα πανεπιστήμια , αναζητώντας αναγνώστες . Μην έχει κανείς αυταπάτες πως η πλευρά των νικητών δεν έχει απώλειες σε επίπεδο ισχύς.

Τα Μέσα και ειδικά οι εφημερίδες κινδυνεύουν. Εκδότες και δημοσιογράφοι, οι δύο πόλοι της ενημέρωσης , πρέπει να βρουν το νέο περιεχόμενο της ενημέρωσης. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με τη σύγκρουση , είτε με τη συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: