17.2.09

Στα δικαστήρια για τα blog!

ΕΛΛΑΔΑ
Με το Βασίλη Κουφόπουλο

Αύριο είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης του Αντώνη Τσιπρόπουλου , διαχειριστή του blogme.gr, εναντίον του οποίου εστράφη ο Λιακόπουλος, ο οποίος και πουλάει τα βιβλία του μέσω της τηλεόρασης. Το blogme.gr ήταν ένας τόπος που συγκέντρωνε αυτόματα τα νέα άρθρα από διάφορα ελληνικά blogs και τα αναδημοσίευε όλα μαζί , και ανάμεσα σε αυτά ήταν εκείνο του funEL που σατίριζε τον Λιακόπουλου. Ο τελευταίος εστράφη εναντίον του blogme.gr θεωρώντας πως θίγεται από την αναδημοσιευόμενη αναφορά του funel. «Αν καταδικαστεί ο Αντώνης Τσιπρόπουλος, αυτό θα σημαίνει ότι οποιοσδήποτε διατηρεί μία υπηρεσία που μεταφέρει ή αναδημοσιεύει υλικό θα έχει όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να λογοκρίνει το υλικό αυτό», υπογραμμίζει, ο Παναγιώτης Βρυώνης στο blog http://vrypan.net/weblog/.
Την ίδια ώρα στα σχέδια του υπουργείου δικαιοσύνης , όσο κι αν διαψεύδεται εδώ και καιρό υπάρχει η σύνταξη ενός νομοσχεδίου για τα blog και την παιδοδφιλία μέσω του Internet. Για αυτό και στην προ 10ημέρου ανακοίνωσή του αναφέρει ζητάει «συζήτηση για το ίδιο ζήτημα» περιγράφοντας το ποίοι και πως θα ξεκινήσει . Έτσι η «συζήτηση» κατά το υπουργείο «οφείλει» να ξεκινήσει με «δημόσια διαβούλευση για οριοθέτηση του κοινού τόπου μεταξύ της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της προστασίας της αξιοπρέπειας κάθε πολίτη» και «γνωμοδότηση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και του Συνηγόρου του Πολίτη».
Τέλος, απόψε με το φαινόμενο των blog ασχολείται στο Κουτί της Πανδώρας» , στις 00:15, στον Alpha , ο Κώστας Βαξεβάνης. “Μέσω των blogs ο οποιοσδήποτε έχει τη δυνατότητα να ικανοποιεί μια ανάγκη, μια φιλοδοξία, ή να οικοδομήσει μια καριέρα. Το ίδιο εύκολα όμως, μπορεί να συκοφαντήσει και να εκβιάσει» , αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

**Από το κείμενο διαλόγου του συνεδρίου του Συνασπισμού για τα ΜΜΕ (syn09.wordpress.com) : « Απαιτούνται: συνταγματική αναθεώρηση των άρθρων που αναφέρονται στα ΜΜΕ, αντιμονοπωλιακές ρήτρες, αναθεώρηση του υπάρχοντος νόμου και αποφασιστική ενίσχυση του ρόλου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) .Το Ε. Σ. Ρ που πρέπει να αναδειχθεί από την Βουλή με ισχυρή πλειοψηφία των 2/3 του εκλογικού σώματος οφείλει να έχει την αρμοδιότητα και τη δυνατότητα του “επί της ουσίας” ελέγχου του καθεστώτος ιδιοκτησίας, των φαινομένων πολυϊδιοκτησίας και των ακριβών μετοχικών συνθέσεων των εταιρειών των Μ. Μ. Ε..»

**Λένε «αυτός που κάνει αυτό το δελτίο ειδήσεων στο Star θα κατέβει στην πολιτική…». Δεν λένε, όμως, πως εγώ έκανα και το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ επί εννέα χρόνια ως διευθυντής ειδήσεων. Δεν λένε πως ήμουν διευθυντής σύνταξης τρία χρόνια στο Mega και τέσσερα χρόνια στον ΑΝΤ1, ούτε για την επιτυχία του Περσικού Κόλπου, τη μεγάλη επιτυχία τότε του ΑΝΤ1, ή την υπόθεση τρομοκρατίας όταν ήμουν διευθυντής σύνταξης στο Mega». Ο Σταμάτης Μαλέλης , στη Free Sunday», περιγράφοντας τη διαδρομή του και το αν θα πολιτευτεί ή όχι. Μάλλον του ταιριάζουν οι ειδήσεις.

**Ερώτηση με ταυτόχρονη αίτηση εγγράφων για τις αναθέσεις έργου προμηθειών παροχής υπηρεσιών έγιναν από την ΕΡΤ Α.Ε. κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης. Μεταξύ άλλων οι βουλευτής ρωτάει «ποιες και πόσες αναθέσεις έγιναν με πρόχειρους διαγωνισμούς μέχρι 45.000 ευρώ» ζητώντας ταυτόχρονα να του κατατεθούν «όλες οι συμβάσεις για τις παραπάνω αναθέσεις καθώς και οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί» όπως και οι σχετικές «εισηγήσεις της οικονομοτεχνικής επιτροπής για τις παραπάνω αναθέσεις» και «το σύνολο των ποσών που δαπανήθηκαν».

**Το τέλος του 2012 θα ολοκληρωθεί η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα. Αυτός τουλάχιστον είναι ο κυβερνητικός στόχος , όπως προκύπτει από την ενημέρωση της ευρωπαϊκής επιτροπής. Ως σήμερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ η Πλήρης κατάργηση των αναλογικών επίγειων τηλεοπτικών εκπομπών έχει ήδη επιτευχθεί στο Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο (Φλάνδρα) και σε μεγάλα τμήματα της Αυστρίας. Η αναλογική επίγεια τηλεόραση αναμένεται ότι θα καταργηθεί πλήρως έως τα τέλη του 2010 στην Αυστρία, την Εσθονία, τη Δανία, την Ισπανία, τη Μάλτα και τη Σλοβενία, και μεταξύ τέλους του 2010 και τέλους του 2012 στο Βέλγιο τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Τσεχία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και τη Μεγάλη Βρετανία. Η Πολωνία θα προβεί σε οριστική κατάργηση των αναλογικών εκπομπών, το αργότερο, το 2015.

**Αποχώρησε από την τηλεόραση του ALPΗA, η μέχρι σήμερα σύμβουλος διοίκησης, Έλντα Παυλογιαννοπούλου.

**Short stories

**Την εκπομπή « Με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη» εν όψει των αγώνων του με τη Γαλλική Σεντ Ετιέν προβάλει απόψε στις 19.45, η τηλεόραση του Σκάι. Καλεσμένος του Δ. Καρμοίρη , ο Γιώργος Αμανατίδης


**Ταινίες από την «Καθημερινή» Από την επόμενη Κυριακή και κάθε Κυριακή η εφημερίδα θα διανέμει, στην τιμή των 3.50 ευρώ μια ταινία που έχει προταθεί η βραβευθεί με Όσκαρ , ξεκινώντας με το «Λόρενς της Αραβίας» .

**Ο πρόεδρος του ΣΥΝ , Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη μέσω του www.tvxs.gr (Στέλιος Κούλογλου) απαντώντας στα ερωτήματα των χρηστών του Διαδικτύου

**Απόψε τα μεσάνυχτα στο Mega θα δούμε «ίσως την πιο τολμηρή εκπομπή που έγινε ποτέ για την Κούβα» μας υπόσχεται για τους «Πρωταγωνιστές» του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

**Οι κλήσεις του ΕΣΡ για σήμερα. Μεταξύ άλλων στην οδό Αμερικής καλούνται ο ΑΝΤ1 για «Τη στιγμή της αλήθειας», αλλά και «υπέρβαση χρόνου μετάδοσης διαφημιστικών μηνυμάτων» , το Alter για συζήτηση επί των τηλεοπτικών προγραμμάτων και Mega –και Σκάι για «παράλειψη παραδόσεως εκζητηθείσης ροής προγράμματος στον ενδιαφερόμενο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: