19.2.09

Το κόστος των «λοιπών αγώνων»

ΕΛΛΑΔΑ

Με το Βασίλη Κουφόπουλο


Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία που έθεσε η ΤΕΑΜ για τα πακέτα των «Λοιπών Αγώνων» του Champions League και του Κυπέλλου UEFA. Ο νέος κύκλος προσφορών γίνεται διότι η On Telecoms αδυνατεί να πληρώσει το ποσό που αρχικά συμφώνησε τον περασμένο Νοέμβριο του 2008 με την ΤΕΑΜ . Το ζήτημα είναι το ύψος των προσφορών που θα κατατεθούν για τα δύο αυτά πακέτα αγώνων, τα οποία ενδιαφερόμενοι είναι η NetMed, ο ΟΤΕ και η HOL , διότι η αγορά των Μέσων Ενημέρωσης δέχεται τα πρώτη μηνύματα της κρίσης , ενώ υπάρχει και το προηγούμενο της Alpha Digital που για να μπει στο χορό, αύξησε κατά πολύ τις τιμές και στη συνέχεια κατέρρευσε.
Σε σχέση με το ισχύον συμβόλαιο 2006-09, στο Champions League θα προστεθούν συνολικά 20 αγώνες που θα διεξάγονται τον Αύγουστο δηλαδή σε μήνα με χαμηλό τηλεοπτικό και διαφημιστικό ενδιαφέρον . Και βέβαια σε σχέση με αυτούς τους πρόσθετους 20 αγώνες, την πρώτη επιλογή στις ημέρες Τρίτη και Τετάρτη θα έχουν το MEGA και η ΕΡΤ. Δηλαδή , επί της ουσίας από τους 20 πρόσθετους αγώνες μόνο 16 αφορούν το πακέτο των «λοιπών» του Champions League με αποτέλεσμα η αξία τους να μειώνεται κατακόρυφα . Συνάμα , όλοι οι αγώνες του πακέτου των «λοιπών» του Champions League διεξάγονται ταυτόχρονα με τους αγώνες 1η επιλογής Τρίτης- Τετάρτης που θα τις έχουν το MEGA και η ΕΡΤ. Το ερώτημα είναι σε ποια τιμή θα χτυπήσουν αυτό το πακέτο οι ενδιαφερόμενοι.

Το δεύτερο πακέτο είναι εκείνο των «λοιπών αγώνων» του Κυπέλλου UEFA οι οποίοι διεξάγονται ταυτόχρονα με τις αναμετρήσεις 1η και 2ης επιλογής που θα τους έχει ο ΑΝΤ1. Είναι λογικό πως και σε αυτή την περίπτωση το ενδιαφέρον είναι μειωμένο , με ό,τι αυτό σημαίνει για την αξία των αγώνων. Στο πακέτο αυτό δεν περιλαμβάνονται αγώνες σημαντικών εμπορικών ελληνικών ομάδων. Είναι μάλιστα πιθανό να μην υπάρχει καν ελληνική συμμετοχές , εάν στην συγκεκριμένη φάση του Κυπέλλου UEFA συμμετέχουν μόνο 2 Ελληνικές ομάδες. Η αξία του λοιπόν μπορεί να θεωρηθεί πως είναι χαμηλότερη αυτής του Champion League , αλλά το ερώτημα σε αυτές τις ιστορίες είναι που θα κάτσει η μπίλια. ...



**Το FOXLife και στη Nova παράλληλα με τη On Telecoms . Από το Μάρτιο, οι συνδρομητές του μπουκέτου της Nova θα έχουν πρόσβαση στο FOXlife, το ψυχαγωγικό κανάλι της FOX International το στη θέση 205. Το FOXlife, το οποίο απευθύνεται κυρίως στο κοινό 25-45 ετών με έμφαση στις γυναίκες προβάλλει σε αποκλειστική πρώτη μετάδοση σχεδόν ταυτόχρονα με την υπόλοιπη Ευρώπη και Αμερική, οι τελευταίοι κύκλοι των γνωστών και αγαπημένων τηλεοπτικών σειρών Desperate Housewives και Grey’s Anatomy. Επίσης σειρές όπως τα, Criminal Minds, Dirt, Private Practice, Brothers and Sisters, Ellen, Dirty Sexy Money, Raising The Bar, Day Break, Pepper Dennis και Kevin Hill, κυριαρχούν στο prime-time του FOXlife.
**Την άμεση ανάκληση των σχεδίων του Alpha , «για μαζικές απολύσεις των εργαζομένων στον όμιλο απαιτεί το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ» με ανακοίνωσή της. «Στη σημερινή του συνεδρίαση με την παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, αποφάσισε να απαντήσει με απεργιακές κινητοποιήσεις», δηλώνει η ΕΣΗΕΑ.

**Καταδίκη από τις ενώσεις δημοσιογράφων και ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών της επίθεσης στο Alter Το ΔΣ της Π.Ο.Ε.ΣΥ. «καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Alter» υπογραμμίζοντας πως «η στοχοποίηση των δημοσιογράφων και η προσπάθεια χειραγώγησης των μέσων με κάθε μορφή βίας δεν θα περάσει». «Η κλιμάκωση της βίας και των επιθέσεων, που εκδηλώνονται τον τελευταίο καιρό κατά εργαζομένων και ΜΜΕ , όπως και η στοχοποίηση δημοσιογράφων, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες» δηλώνει η ΕΣΗΕΑ. H Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας σημειώνει πως «εγκληματικές επιθέσεις αυτού του τύπου στοχεύουν στην τρομοκράτηση των λειτουργών της ενημέρωσης, πλήττοντας θεσμικούς πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος και βάλλουν ευθέως κατά της ελευθερίας της έκφρασης» .

Διαβούλευση για όλα

Από τις άδειες ραδιοφώνου και τηλεόρασης ως και την κρατική ενίσχυση στα ΜΜΕ! Η κυβέρνηση επανέλαβε χθες ο Κ. Γκιουλάκας , αρμόδιος υφυπουργός για τα ΜΜΕ , έχει ως προτεραιότητα της ψηφιακές τηλεοπτικές άδειες, τις αναλογικές ραδιοφωνικές και την ενίσχυση του επαρχιακού Τύπου, δέχεται όμως εισηγήσεις για την ενίσχυση των ΜΜΕ, για το καθεστώς του αγγελιοσήμου, της υποχρεωτικής δημοσίευσης ισολογισμών , αλλά και για το «2%». Ο Στέφανος Μάνος με δηλώσεις του στο Σκάι, ζήτησε να μην επανέλθει το καθεστώς που επιτρέπει στους εκδότες να διαθέτουν το «2%» του τζίρου τους , χωρίς παραστατικά σε τρίτους.


Short Stories

**Συνεργασία Δελατόλλα- Λάλα. Η νέα μηναία έκδοση για την υγεία «In Vitro» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Della του Αντώνη Δελατόλλα, σχεδιάστηκε από την ομάδα τη «FAQ».Διευθυντής ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

** «Μονόγραμμα» για το Γιώργο Χειμωνά Τη μοναδική αυτοβιογραφική του ταινία του σπουδαίου συγγραφέα και ψυχιάτρου Γιώργου Χειμωνά , θα μεταδώσει σε επανάληψη η ΕΤ 1, τιμώντας την μνήμη του την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009, στις 20.30 . Προλογίζει ο Γιώργος Σγουράκης, ενώ η σκηνοθεσία του «Μονογράμματος» είναι του Χρήστου Παληγιαννόπουλου.

**Τη νέα υπηρεσία Online Reputation Management, η οποία εστιάζει στην διαχείριση της εταιρικής φήμης σε online περιβάλλοντα παρέχει πλέον η «V+ O Communication. Η παρακολούθηση αφορά μεταξύ άλλων τον εντοπισμό νέων πηγών πληροφορίας όπως blogs, newsfeeds και aggregators, που καλύπτουν τόσο τα γενικά νέα, όσο και εξειδικευμένα θέματα ή συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές,.

Δεν υπάρχουν σχόλια: