12.1.09

Σνομπάρουν την TV

ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ

Με τη Βασιλική Κοτζιά

Υπολογιστές και κινητά κλέβουν τη δόξα από την τηλεόραση σύμφωνα με την έρευνα State of the Media Democracy 2009. H έρευνα, η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο από την εταιρία Deloitte, επιχειρεί να χαρτογραφήσει την κοινωνιολογία των media. Στη νέα έρευνα έλαβαν μέρος 8800 άτομα ηλικίας 14 έως 75 ετών, από τη Βραζιλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Τα πιο ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν από την γενιά των Millenials, δηλαδή τους νέους από 14 έως 25 ετών. Το 80% των ερωτηθέντων Millenials σερφάρουν, κατεβάζουν και ακούν μουσική από το Διαδίκτυο και το 73% διαθέτει profile σε μία ή περισσότερες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ή κάνει chat. Περίπου 6 στους 10 χρησιμοποιούν το κινητό τους για ψυχαγωγία, ενώ δείχνουν να σνομπάρουν την τηλεόραση, καθώς βλέπουν λιγότερο σε σχέση με άλλες ηλικιακές κατηγορίες. Σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας οι Millenials είναι η πιο ενδιαφέρουσα κατηγορία, καθώς «επηρεάζουν σημαντικά το τοπίο των ΜΜΕ, αλλά και τις προτιμήσεις και τις συνήθειες των γηραιότερων». Τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν αναλυτικά στο Las Vegas, στο πλαίσιο της έκθεσης Consumer Electronics Show.

Η διοίκηση του βρετανικού ομίλου Telegraph Media Group υπέγραψε συμφωνία με την οποία εξασφαλίζονται οι αυξήσεις στους μισθούς των υπαλλήλων μέχρι το 2011. Η πρώτη αύξηση της τάξεως του 2% θα δοθεί αμέσως. Το 2010 θα δοθεί αύξηση 1,5% και το 2011, 2,5%. Η εξέλιξη είναι θετική για αυτούς που απομένουν στον όμιλο. Αλίμονο στους 50 δημοσιογράφους που απολύθηκαν πρόσφατα ελέω οικονομικής κρίσης.

O Τζο ο Υδραυλικός ανήκει στο παρελθόν. Τώρα πια είναι ο Τζο ο Πολεμικός Ανταποκριτής. Ο Joe Wurzelbacher, η εμβληματική/γραφική μορφή της προεκλογικής εκστρατείας του John McCain, βρίσκεται στο Sderot του νότιου Ισραήλ και καλύπτει τον πόλεμο στη Γάζα για λογαριασμό της ιστοσελίδας pjtv.com. Παραθέτουμε δύο χαρακτηριστικές φράσεις από τις ανταποκρίσεις του, όπως τις μεταφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters Και Associated Press: «βλέπω ότι ο Τύπος αδικεί πολύ το Ισράηλ» και «οι Ισραηλινοί δέχονται επίθεση και υπερασπίζονται τη χώρα τους». O Joe θα μείνει στο Ισραήλ 10 ημέρες και δηλώνει πως δεν φοβάται γιατί «τον προστατεύει ο Θεός».

1 σχόλιο:

kopria είπε...

Κι αν ο Joe σκοτωθεί πάλι ο Θεός το ήθελε. Ανεξερεύνητες οι βουλές του...